Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Kolumna Intervjuer Ljiljana Krstić mlada pevačica na putu ka uspehu (intervju)
 
 

Ljiljana Krstić mlada pevačica na putu ka uspehu (intervju)

Ekipa KG online i KG biz portala bila je na ručku sa mladom pevačicom Ljiljanom Krstić u eskluzivnom restoranu Panorama u Kragujevcu, gde je urađen intervju. Naša mlada umetnica ostavila je jak utisak na novinare i urednike. Iskoristili smo njenu posetu Kragujevcu, gde je imala čas kod poznate profesorke pevanja i operske pevačice Nevene Lepojević - sopran. Razvoj karijere i više o mladoj srpskoj umetnici, saznaćete u nastavku teksta u formi intervjua.

 

Draga Ljiljana kažite nam nešto više o sebi?

Pozdrav svim budućim čitaocima ovoga članka i posetiocima portala. Ja sam Ljiljana Krstić, rođena 27.06.2001. u Vršcu. Nakon osnovne škole, upisala sam gimnaziju, opšti smer, međutim, iz privatnih razloga, prekinula sam školovanje na 2 godini, nakon čega godinu dana kasnije upisujem IT project management u okviru Cambridge programa i to na IT akademiji u Beogradu. Bavim se pevanjem. Procenu vrlina prepuštam publici, nije na meni da govorim o sebi.

Kada ste ušli u muzičke vode i zašto baš pseudonim Lili?

Moje interesovanje za muziku datira od 4 godine. Muzika je bila i ostala do današnjih dana pokretač dobrog raspoloženja i sredstvo za podizanje energije. Međutim, moje pojavljivanje i prvi upliv u muzičke vode desio se sasvim spontano. Svojevremeno, bavila sam se snimanjem cover-a za svoj YouTube kanal. Bio je to hobi, koji je nakon nekog vremena naišao na oštre, ali i podžavajuće komentare. Bura reakcija izazvana načinom interpretacije se nekome činila prihvatljivom, dok je dugom delu publike bila u potpunosti materijal za hate. Upravo to me je ohrabrilo i motivisalo za na nastavak snimanja, naravno kao honorarno zanimanje čiji kasniji rasplet nisam ni slutila. Sa obzirom na pretežne poruke podrške, koje su mi predstavljale prijatno iznenađenje i veoma mi imponovale, odlučila sam da pokušam sa pohađanjem nastave pevanja i muzičke teorije.

Put satkan od koincidencije i zvezdane prašine vodio je do škole gđe Ivane Selakov, čija sam učenica bila 6 meseci nakon čega sam se zbog privatnih obaveza profesora iste škole i nemogućnosti daljnjeg održavanja časova upisala u školu g. Miloša Radovića. Tada sam i ostvarila kolaboraciju sa prof. Nevenom Lepojevic čiji časovi su mi dodatno doprineli unapređenju vokala. Kao dodatni element napretka, naravno, moram navesti ime poštovane i veoma srdačne nastavnice gospođice Anastasije Kostić. Ona je svojom nesebičnom podrškom i pedantnim radom unela jednu novu dimenziju rada kao i proširenje muzičkih horizonta uz širok spektar praktičnog znanja koje je podelila sa svojim učenicima. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim svojim profesorima bez čijeg nesebičnog truda oko transfera znanja ne bih bila na visini zadatka svojih ambicija, koje su inače veoma visoke i profesionalnalno usmerene.

Zašto baš pseudonim Lili, jer je to deminutiv od imena Ljiljana. Nadimak je nastao kao rezultat kombinacije mog imena na srpskom jeziku i engleske verzije istoga. Iako zvezdice na nebu moje kreativnosti još uvek nemaju kompatibilnu solucionu ideju o tome šta bi moglo postati deo mog umetničkog imena, svakako je širok spektar nadimaka koji su u užem izbornom krugu.

Šta najradije pevate i koje su vaše preporuke za nastupe u budućem periodu?

Pretežno, preferiram pop muziku, sa obzirom da sam lirski sopran svetlije boje mislim da mi leži. Od domaćih pesama, "Transfer blama" - Anastasije Kostić, zatim Lepa Brena je takođe jedan od kompatibilnih vokalnih boja (naravno da nemamo istu boju glasa ali mi je veoma lako izvoditi njene numere). Tu su i strane numere, tipa "Number one" - Helene Paparizou.

Omiljene pevačice u kojima vidite uzor u vašoj karijeri su?

Među prvim omiljenim pevačicama u kojima vidim uzor izdvaja se Lepa Brena. To je žena koja se osim volkalnom izvedbom u kojoj nesumnjivo uživa većina ljudi sa prostora bivše Juge ali i širom sveta (svetska a naša), ističe i odlikuje kulturološkim elitizmom, lepim ponašanjem i damskim manirima. Takođe, po lepim manirima ističe se i gospođica Anastasija Kostić, srdačna, ljubazna, velikodušna, inspirativna, nesebična i žena sa autentičnom i prepoznatljivom vokalnom bojom. Pored navedenog odlikuje je specifična magija u glasu, koja dodatno boji atmosferu notama odličnog provoda. Osoba čija je muzikalnost sasvim neupitna i tako očigledna, a pritom poznata širokoj javnosti na teritoriji Srbije kao i izvan njenih granica - Jelena Karleuša. Još jedna estradna dama koja je na repertoaru mojih muzičkih uzora - Ivana Selakov. Kao i sve zvezde estradnog neba moje su poštovane kolegnice. Ujedno su veoma prizemne dame, izuzetnog vokala.

Da li imate hobi i kako provodite slobodno vreme?

Moji hobiji uglavnom se baziraju na veoma širokom dijapazonu grana umetnosti. Od slušanja muzike kao sredstva za podizanje energetskog nivoa i opšteg nivoa raspoloženja, preko slikanja portreta i pisanja poezije. Naime, autorka sam jedne nedovršene poezije. Tu potpada i čitanje zanimljive naučne literature kao dodatnog izvora informacija. Životni hobi i neopoziv izbor, definitivno je muzika. To je moj najdraži hobi u koji definitivno investiram većinu slobodnog vremenskog prostora u rasporedu obaveza :)

Za kraj, otkrijte nam profesionalne planove za ovu godinu.

Kao što ste upoznati sa mojim ambicijama, investiram u svoje vokalne sposobnosti i imam u planu graditi karijeru korak po korak. Naravno, detalje neću previše otkrivati, neka ostanu pokrivene velom misterije. Barem do dana realizacije ovog projekta. Ko mnogo radi, malo priča.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži