Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Kolumna Žena iza ogledala Najbogatije neženje na svetu
 
 

Najbogatije neženje na svetu

Alwaleed-bin-Talal-AlsaudProšlog meseca članak « 100 najmoćnijih žena sveta » privukao je veliku pažnju, pa sam ovoga puta odlučila da obradujem naše drage čitateljke člankom na temu-ko su to najbogatije neženje na svetu. Kao i uvek kada su u pitanju istraživanja tog tipa, Forbes.com pruža odgovore na sva pitanja. Na njihovom sajtu se možete informisati o 80 milijardera neženja iz 17 zemalja. Informacije sadrže podatke o tome gde žive, kako izgledaju, koliko imaju godina, ali koliko su i « teški » kada je račun u banci u pitanju.

U proseku svaki od njih ima tričavih 3.6 milijardi dolara. Od 80 neženja, čak njih 30 nisu nikada izgovorili sudbonosno « da », a među njima je i koosnivač Microsoft-a Paul Allen i tvorac Red Bull-a Dietrich Mateschitz. Ostali su, na sreću ili nesreću, razvedeni poput Ronalda Burkle magnata supermarketa. Ukoliko želite da upoznate ove momke morate da odete u Ameriku jer tamo živi njih 52-ica. Forbes.com naglašava da bi žene trebale da imaju neku strategiju pri osvajanju, inače se može desiti da moraju da biraju između dva milijardera ( pri tom neoženjena) koja potiču iz iste porodice kao što su David i Austin Hearst, unuci legendarnog Williama Randolpha Hearsta. Jedan od najmlađih milijardera neženja je nemački princ Albert von Thurn und Taxis, koji ima samo 23 godine, a bogatstvo je nasledio kada je napunio 18 godina. Princ Alwaleed ( Saudijska Arabija ) ima iza sebe dva braka. Bogatstvo je stekao uglavnom lukavo ulažući u kompanije poput Citigroup. Sada je 8. čovek po bogastvu na svetu. Međutim, dok su jedni nasleđivali bogatstvo, njih 48-ica su ga stekli svojim radom i trudom. Ipak, imajmo na umu da su neki od njih već u ozbiljnim vezama sa najlepšim ženama sveta. Jedan od neženja koji je u vezi je ruski playboy Roustam Tariko koji ima 44 godine.

Ali hajde da kažem nešto o neženji milijarderu broj 1. u svetu. U pitanju je upravo princ Alwaleed Bin Talal Alsaud iz Saudijske Arabije. Verovatno će neke dame prokomentarisati da on nije neženja i momak, već raspuštenik pošto ima dva braka iza sebe, dvoje dece i 49 godina, ali samo Srbi cene ljude na takav način. Uglavnom, princ vredi 20 milijardi dolara i ima rezidencije u Saudijskoj Arabiji, na Srednjem Istoku i u Africi. Bavi se isključivo ulaganjima i radom je stekao novac. Veliki ulog ima u Citigroup. Oko njega se digla velika medijska prašina u decembru 2005.godine kada je poklonio 20 miliona dolara Harvardu i Georgetown-u za proširenje katedri za islamističke studije. U januaru 2006. godine sa svojim partnerom sklopio je posao vredan 3.9 milijardi dolara koji se  ticao kupovine Fairmont Hotel & Resorts. Po struci je magistar nauka.

Calvin Ayre se nalazi na drugom mestu na listi neženja. Za njega bi se već moglo reći da je zakleti neženja jer se nije ženio i nema dece. Ali zato ima 44 godine i njegovo bogatstvo se procenjuje na milijardu dolara. Rezidencije ima u Južnoj i Srednjoj Americi. I on je, poput princa, novac sam zaradio. Sin je farmera koji se bavio odgojem svinja, pa je i naš neženja odrastao na farmi u Kanadi. Prve pare zaradio je igrajući blackjack sa drugovima. Prodavao je i voće pored puta. Međutim 2000. godine na Internetu je postavio sajt Bodog.com, gde imate priliku da se kockate online, i tako zaradio bogatstvo.

Ukoliko odete na sajt Forbes.com verovatno ćete se razočarati kad vidite kako izgledaju najbogatije neženje na svetu. Ali opet to dokazuje i dobro poznatu tezu da niko u životu nije savršen. Zato devojke, zaboravite prinčeve i tražite momke koji su duhoviti, šarmanti, sa kojima imate bezbroj tema za razgovor, koji će znati sa običnom ružom da vas osvoje, koji će ostati uz vas i u dobru i zlu, momke sa kojima ćete zajedno izgraditi vaše malo bogatstvo i koji će vas poštovati i ceniti vaš rad i trud. I verujte, bićete srećnije od devojaka koje su lutkice za izložbu pored nekih milijardera...

Pripremila
Mirjana Vujević

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži