Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Volkswagen: Vreme je za "novi" izgled
 
 

Volkswagen: Vreme je za "novi" izgled

Iz najveće nemačke automobilske kompanije stižu stidljive najave o stilskim promenama na budućim modelima ovog proizvođača. Ipak, poznavajući praksu Volkswagena, ne treba očekivati dramatično drugačiji dizajn automobila.

Kada se kaže "evolutivni dizajn", većina ljubitelja automobila pomisli na Volkswagen. Ovaj proizvođač postao je poznat po diskretnim stilskim razlikama između starih i novih generacija svojih modela.

Dizajn Volkswagenovih automobila opisuje se kao konzervativan, ali mnogi baš zbog toga i kupuju modele ove marke. Zbog svega navedenog, svaka informacija o promenama u stilskom pristupu kod Volkswagena izaziva pažnju automobilske javnosti.

Kako prenosi Autocar, pozivajući se na izvor iz nemačke kompanije, nemački proizvođač sprema nešto novo kada je o dizajnu reč. Novi dizajnerski jezik je u pripremi, ali Volkswagen ne bi bio to što jeste kada ne bi zadržao neke aktuelne stilske karakteristike, kao što je snažna vizuelna povezanost farova i maske hladnjaka.

Isti izvor navodi da će prvi model na kome ćemo videti nove dizajnerske elemente biti produkcijska verzija koncepta Golf Sportsvan koji je predstavljen na auto-salonu u Frankfurtu. Iako će cinici reći da koncept budućeg Golfa Plus ne donosi ništa novo u pogledu dizajna, opet se vraćamo na priču o "evolutivnom dizajnu".

U Volkswagenu kažu da će se, za razliku od Golfa 7, maska hladnjaka na svim budućim modelima izvijati na svojim krajevima unazad prema farovima. Druge promene, ako ih bude, još uvek su tajna.

Koliko će se Volkswagen usuditi da izmeni prepoznatljivu spoljašnjost svojih modela, saznaćemo već na sajmu automobila u Ženevi, u martu 2014, kada se očekuje premijera nove generacje modela Golf Plus.

Izvor:B92

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži