Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle 10 saveta Opre Vinfri za uspešniji život
 
 

10 saveta Opre Vinfri za uspešniji život

Slavna voditeljka Opra Vinfri danas puni 62. godine. Ova uspešna poslovna žena je rođena 29. januara 1954. godine. Kao dete je bila veoma siromašna, a nedavno je priznala i da je sa 14 godina bila žrtva silovanja od strane bliskog rođaka. Ubrzo nakon toga, ostaje trudna, ali dete brzo umire. Karijeru počinje na lokalnoj radio stanici, da bi kasnije postala televizijska novinarka. Godinama je vodila Oprah Show, a trenutno poseduje vlastitu televizijsku mrežu. Njeno bogatstvo se procenjuje na 3 milijarde dolara.

oprah300.jpg - 41.30 Kb

Prenosimo vam 10 Oprinih saveta za uspešniji život:

1. Jedni drugima smo najbolji učitelji - Nešto u meni vezalo se za svakoga od vas na način da samu sebe vidim u vama i vas u meni. Postala sam vaš surogat koji postavlja pitanja, daje odgovore, uči, raste, širi razmišljanja, preispituje verovanja i način na koji gleda na svet. Slušala sam i rasla, i znam da ste vi rasli zajedno sa mnom.

2. Svako od nas mora da pronađe sopstveni životni poziv - Svako od nas ima poziv, a vaš pravi posao u životu je da otkrijete koji je to poziv i da ga počnete izvršavati. Svaki put kada je na ovoj pozornici bila osoba koja je uspela, pričala je o poslu i o užitku kog je dobila radeći ono za šta je znala da joj je suđeno da radi.

3. Tvoj poziv omogućiće ti da živiš punim plućima - Tvoj poziv prosvetliće te i dati ti do znanja da si upravo onde gde treba da budeš, radeći ono što treba da radiš. U tom je ono što želim svakome od vas i za šta se nadam da ćete poneti iz ovog šoua. Da vas u životu vodi srce. Morate zarađivati za život, razumem to. Ali isto tako morate znati šta u vama budi životnu svetlost, tako da i vi, na sopstveni način, možete osvetliti svet.

4. Svi mi imamo platformu s koje možemo da utičemo na svet - Možda je to 20 ljudi, možda 30 ljudi, 40 ljudi, vaša porodica, prijatelji, susedi, kolege iz razreda, kolege na poslu. Gde god da jeste, to je vaša platforma, vaša pozornica, vaš krug uticajnosti. To je vaš talk show i tu leži vaša moć. Na svaki način, svaki dan, pokazujete ljudima ko ste zapravo. Govorite sami za sebe. I kada to uradite, primićete proporcionalno onome što dajete na kojoj god platformi stajali.

5. Svako je sam odgovoran za svoj život - Niko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nema veze šta je vaša majka radila; nema veza šta vaš tata nije radio. Vi ste odgovorni za sopstveni život... Vi ste odgovorni za energiju koju stvarate u sebi i za energiju koju dajete drugim ljudima.

6. Svi mi delimo istu funkciju u patnji i boli - Show me je naučio da postoji jedna funkcija koja je zajednička svačijoj boli i patnji, a to je bezvrednost. Osećaj da nismo dovoljno vredni života za koji smo stvoreni.

7. Ti si dovoljan - Vrlo često blokiramo sopstvene blagoslove jer mislimo da nismo dovoljno dobri, dovoljno pametni, lepi ili bogati... Show me je naučio da vredite samim tim što ste se rodili i što ste ovde. Vaše postojanje, vaš život čini vašu vrednost pravom kog ste dobili rođenjem. Ti sam, dovoljan si.

8. Svako treba potvrdu drugih - Razgovarala sam s gotovo 30.000 ljudi u showu i svi oni imali su jednu zajedničku stvar: svi su tražili potvrdu drugih. Želeli su da znaju: Vidiš li me? Čuješ li me? Znači li ti išta ovo što govorim? Pokušajte sa svojom decom, mužem, ženom, šefom, prijateljima. Dajte im potvrdu. Vidim te. Čujem te. I važno mi je što imaš da kažeš.

9. Svi mi možemo biti neče utočište - I nadam se da će svako od vas biti nečija sigurna luka – sigurno mesto na koje može pasti. Učinite za njih ono što je moj show, kako mi govorite, učinio za vas. Povežite se. Prigrlite. Oslobodite. Volite nekoga. Samo jednu osobu. A onda proširite ljubav na dve osobe. I na koliko god možete. Videćete kakvu će to promenu doneti.

10. Završeci donose početke - Za sve postoji određeno vreme i naše zajedničko vreme na ovoj platformi bliži se kraju. Ja to ne vidim kao kraj, nego kao jedan neverovatan početak. Jedno poglavlje završeno. Drugo poglavlje počinje za sve nas.

foto: people.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži