Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Način odabira garderobe prema povodu i prilici
 
 

Način odabira garderobe prema povodu i prilici

Odeća je veoma važan deo fizičkog izgleda, ili popularno „autfit“, koji može biti raznoliko stilizovan. U zavisnosti od prilike i povoda, biraju se različiti odevni predmeti, koji se često kupuju i prema ukusu, omiljenim tonovima i dezenima. Odeća za odlazak u crkvu jedna je posebna kategorija za koju se biraju što zatvoreniji i duži odevni predmeti, kako za muškarce, tako i za žene. Pored povoda crkvenih obreda, postoji veliki broj drugih prilika kada se kupuje garderoba.

 

Garderoba je klasifikovana prema materijalima i dezenima, ali i prema veličinama – razlikuje se klasična, ali i odeća za punije, decu, mlade i slično. Odabir odevnih kombinacija prema prilikama posebno obožavaju dame, jer se odvaja elegantna garderoba od sportske varijante, odeća za odlazak u hram, kao i od poslovnih odevnih predmeta, koji se nose svakodnevno.

Odeća za odlazak u crkvu – tradicija i pristojnost u neutralnim tonovima

Odabir garderobe prema prilici i povodu može da počne sa odvajanjem odevnih predmeta namenjenim verskim prilikama. To su pre svega suknje za crkvu, kao i zatvorene bluze, bez dekoltea, ali se takođe i uzimaju jednsotavne haljine za crkvu i obrede poput krštenja, venčanja i prazničnih moliltvi. Crkveni obredi su vrlo ozbiljni i podrazumevaju ozbiljniju garderobu, ponašanje i pridržavanje predviđenih strogih pravila.

Za crkvene obrede, kreira se posebna linija – odeća za odlazak u hram ili crkvu, što podrazumeva nošenje dugačkih suknji ili haljina, sa zatvorenim izrezom, odnosno bez dekoltea, kao i sa minimum kratkim rukavima. Odeća za odlazak u crkvu obuhvata i maramu koja se nosi preko glave, kao i zatvorenu obuću. Pokrivenost celokupnog tela žene i muškaraca je obavezno. Kada je u pitanju odeća za muškarce, takođe treba da bude klasična, uredna, pristojna i bez jarkih i upečatljivih boja. Zabranjeno je nošenje bermuda i šorceva, kao i majica bez rukava, papuča i druge slične obuće. Bez obzira o kojoj se prilici radi, veliki broj univerzalne, pristojne i klasične garderobe dostupan je u okviru internet prodavnica, a efikasna dostava paketa moguća je u nakraćem vremenskom roku.

Odeća za poslovne prilike – spoj klasike i atraktivnih detalja

Odevne kombinacije namenjene poslovnim prilikama, koje su uglavnom svakodnevne, mogu biti slične onima koje se nose i za verske povode. Tu su suknje za crkvu – modeli ispod kolena ili do zemlje, koji se odlično „uklapaju“ i u koncept poslovne garderobe. Odlazak na posao takođe zahteva pristojno odevanje, kulturan i uredan izgled, kao i garderobu koja u potpunosti odgovara prilici. Nema potrebe za preteranom elegancijom, isto kao i kada su u pitanju haljine za crkvu. Isti modeli mogu se nositi i u poslovnim prilikama, jer se radi o pristojnoj dužini, bez dubokog dekoltea i bar sa kratkim rukavima.


Važno je da garderoba za posao ima dužinu tako da pokriva kolena, a izrez koji je najmanje pet centimetara iznad pazuha. Uglavnom se biraju sakoi, košulje i pantalone, kako za žene tako i za muškarce. Dok odeća za odlazak u crkvu ne podrazumeva nošenje „kežual“ varijante košulja, sakoa i drugih strukiranih modela garderobe, za poslovne prilike to je i više nego poželjno – ostavlja utisak stila, trenda i odmerenosti. Nekada, koncept poslovne prilike može u velikoj meri biti sličan svakodnevnoj odeći, ako izuzmemo sportsku varijantu i nošenje trenerke, patika i majica. Uz poslovnu garderobu odlično se „slažu“ i detalji poput satova, koje može obezbediti online shop i sigurna kupovina.

Odabir garderobe prema prilici počinje sa pravilom kupovine u skladu sa trendovima i modom, ali posebno i običajima, kulturom i tradicijom. Odeća je i više nego „slika“ osobe, tako da je veoma bitno da bude usklađena sa prilikom i pristojna gde god se nalazili. Odeća za odlazak u crkvu razlikuje se od one koja se nosi na zabave, sastanke, treninge i šetnju, pa je važno da sva pravila budu maksimalno ispoštovana.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži