Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Prostor sa zavesama i bez njih – kao noć i dan
 
 

Prostor sa zavesama i bez njih – kao noć i dan

Ponekad nismo ni svesni kako neke naizgled male stvari utiču na celokupan izgled, šta god da je u pitanju. To se najbolje primeti kada je reč o prostoru i njegovom uređenju. Bilo da je reč o mestu gde radite ili se odmarate i uživate u svojoj intimi. Svako uživa u lepom, a lepo uređen prostor svakako psihološki pozitivno utiče na onog ko u njemu boravi. Za neke stvari i ne znamo kako bi oplemenile taj prostor – lao na primer, zavese. Znamo da postoje oni koji su njihovi zakleti protivnici, kao i oni koji sobu ne mogu zamisloti bez njih. Prednosti zavesa su mnogo veće nego ono što govori protiv njih – tako da oni koji ih ne žele u svom domu ipak treba da se preispitaju. Jer razlika sa njima i bez njih je kao dan i noć.

Obogatite prostor adekvatnim zavesama

Uređenje stana spada u one slatke muke kojima kao da nikada nema kraja. Taman kada udesimo sve po svojoj meri, prođe neko vreme i nama dosadi i to što nam se svidelo na početku. A nisu svi ni u prilici da stalno neštp novo kupuju, niti da stalno budu u radovima, pa makar i onim koji ne traju dugo. U tim slučajevima pribegava se dobrom starom triku – uredite prostor na neki način univerzalno, a obogaćujte ga i oneobičavajte detaljima. Kada je reč o zavesama, pitanje je gde bismo mogli da ih svrstamo. Da li u ono što treba da bude neupadljivo u prostoru ili nasuprot tome, ono što će enterijeru dati posebnu notu i biti upečatljive. I jedno i drugo, moglo bu se reći. Takve su upravo zavese dan noć – uklopive u svaki stil, a opet mogu biti i te kako primećene i jedinstvene. Evo i još njihovih dobrih strana.

Za dan noć zavese cena opravdava sve što njima dobijate

Za zavese dan noć cena zavisi od više faktora. Naravno, pre svega zavisi od dimenzije, a svakako se dan noć zavese rade u dimenzijama koje su prilagođene. Zatim, zavisi i od samih dezena, odnosno izbora materijala. Međutim, jedna stvat bitno utiče na cenu, a to je mehanizam, i to se odnosi pre svega kada se ove zavese stavljaju u velike prostore sa puno prozora, kao što su konferencijske sale. To je mehanizam koji radi na principu elektromotora, a kojim se upravlja daljinskim putem. On je u tim situacijama opravdan, dok je u kućnim uslovima zadovoljavajući i običan mehanizam sa lančićem.

Funkcionalnost dan noć zavesa

Sam naziv nas upućuje na doživljaj koji nam u domu pružaju. Kada nam treba prirodna svetlost, podignemo ih, kad nam treba delimično zamračeno spustimo ih tako da se smenjuje providan i neprovidan deo. Sa ovim zavesama može se dobiti i potpuni mrak – što je u pojedinim situacijama potrebno. I kad u jednim zavesama imate sve što vam je potrebno – nema razloga da ih i ne kupite.

Njihova funkcionalnost se ogleda ne samo u tome što pružaju različiti stepen svetlosti, već i u jednostavnosti u njihovom montiranju i upravljanju. Dan noć zavese spadaju u one vrste gotovih zavesa sa ugrađenim mehanizmom – koji opet pruža više opcija za ugradnju – na zid ili plafon. Time se njihova funkcionalnost pojačava, jer dešava se da u prostorijama nije sve prilagođeno montiranju kutija sa mehanizmom tih zavesa. To zavisi od pozicije prozora, materijala zida, odnosno plafona, kao i prostora koliko ima mesta za određeni mehanizam. I još jedna velika prednost, dan noć zavese se jednako dobro uklapaju i u kuhinje, i dnevne sobe, kao i u spavaće sobe, isto kao i u svim kancelarijama i poslovnih prostora. Lako održavanje – kao poslednji plus za ove zavese, koji je za mnoge i odlučujući.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži