Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ljubav i sex Nekoliko načina da osvežite dugu vezu
 
 

Nekoliko načina da osvežite dugu vezu

Jedva da partneru poželite dobro jutro? Zaboravili ste šta to znači biti zaljubljen? Imate osećaj da vaša veza sa partnerom traje “ceo vek”? Ne brinite se. Otkriveno je nekoliko  načina da oživite vašu vezu.

Smejte se, sa ili bez razloga

Smejte se sebi, ili jedno drugom, ili pak svemu ostalom. Naravno, šale na vaš račun nemojte shvatati previse lično. Smeh je zdrav i zarazan. I razbija monotoniju.

Budite prijatelji

Ovo je najvažnije. Vi ste pre svega prijatelji, pa tek onda sve ostalo. Razgovarajte, glupirajte se, šetajte, prepričavajte dogodovštine, idite u šoping zajedno, izađite na večeru, pošteno se zabavite u diskoteci, gledajte filmove, igrajte novu igricu zajedno.

Razgovarajte

Nakon sto godina koje ste proveli zajedno, nije čudno ukoliko se desi da bukvalno nemate o čemu razgovarati. To je ponekad sasvim normalno. Ali, budimo realni, uvek se ima o čemu pričati. I razgovor ne mora uvek da se svodi na davanje saveta i rešavanje problema. S druge strane, znate kako kažu - znate da ste u vezi sa pravom osobom, kada oboje ćutite, a nije vam neprijatno zbog toga.

Imajte razumevanja i nemojte praviti „od muve medveda“

Svi imamo „one“ dane, kada nam nekako sve ide na živce i nismo raspoloženi ni za koga, skoro ni za sebe. Prema tome, kada se desi da vaš partner ima jedan od takvih dana, imajte razumevanja. I vama se isto dešavalo, sigurno. Isto tako, nije smak sveta ukoliko je zaboravio da iznese smeće ili da pospremi kuhinju.

Cenite male stvari

Ovo ne mora posebno da se objašnjava. Ali, evo primera - vaš partner je oprao sudove, ali je ostavio neočiščenu sudoperu. Vi ćete, verovatno, umesto da mu zahvalite što vas je rešio sudova, prigovoriti što je ostavio prljavu sudoperu iza sebe. Nemojte. Zahvalite mu na opranom posuđu.

Pustite ga da „diše“

Pozovite prijateljice kod sebe i uživajte u „ženskim razgovorima“ . Isto tako, imajte poverenja kada vaš partner izađe sa svojim društvom i ostane duže. Normalno je i poželjno da oboje imate prijatelje i da provodite vreme odvojeno.

Iznenanadite partnera

Iznenadite ga pesmom koju ste napisali samo za njega. Ne morate pisati ljubavne poeme, napišite pesmu o vašem prvom izlasku, prvom poljupcu, zajedničkim anegdotama i praznicima koje ste zajedno proveli, smešnim i toplim uspomenama. Činjenica da nemate talenat Sergeja Jesenjina nije izgovor. Ne želite pesmom (ne)veličati vaš pesnički talenat, nego obradovati partnera. Iznenadite ga večerom, njegovom omiljenom knjigom ili video igricom. Poklon ne mora biti skup. Poenta je da pokažete partneru da vam je stalo.

Budite spontani

Donesite mu doručak u krevet, bez ikakvog razloga, otiđite na izlet u vaše dvorište ili na bazen usred noći, vodite ljubav za vreme ručka. Sve su ovo načini da oživite strast u vezi.

Manite se ultimatima

„Ostaviću te, ako se ne promeniš“. Ova rečenica je uništila mnoge duge veze. Cenite ono što je dobro kod partnera. Kada volite osobu, onda je prihvatate sa svim njenim vrlinama, ali i manama. Naučite prihvatiti partnerove mane, mnogo je lakše nego što zvuči. Ukoliko ga pokušate promeniti, on više nije ona osoba u koju ste se zaljubili.

I za kraj, budite zahvalni i ponosni što ste pronašli vašu bolju polovinu. I sigurno, najboljeg prijatelja.Izvor: kakonapraviti.net

Foto: vestinet.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži