Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Sejšeli - zemlja večitog sunca i lepote
 
 

Sejšeli - zemlja večitog sunca i lepote

Sejšeli, ime koje asocira, moglo bi se reći, na rajsku lepotu, poznato je širom sveta upravo zbog toga što najviše liči na “zemaljsku bajku”, počev od zelenih vrhova, preko prašuma, do plaža posutih peskom mekim poput pudera, uokvirenih granitnim stenama, gde su jedine stope upravo vaše. Dugo smatrano kao ekskluzivno odmaralište bogatih i poznatih, ovaj raj na zemlji sada postaje dostupan sve većem broju putnika koji žele da dožive ostvarenje sna o “putovanju svog života”.

 

Ova ostrvska država u zapadnom delu Indijskog okeana i po mnogima najlepši arhipelag na svetu sa 116 ostrva, rasutih poput dragog kamenja po 1.4 miliona kvadratnih kilometara azurnog okeana, smešten je između 4. i 10. stepena južno od Ekvatora. Ovde se 42 granitna ostrva, ostaci izgubljenog sveta, grupišu oko glavnih ostrva, Mahé, Praslin i la Digue, dok se ravna, koralna ostrva, još brojnija, šire u blistavom luku ka obalama istočne Afrike.

Ostrva uživaju u blagodetima tropske klime tokom cele godine, i sva se, osim onih najudaljenijih i nenaseljenih, nalaze daleko van pojasa ciklona, tako da nema ekstremnih vremenskih prilika. U ovom prijatnom tropskom raju, temperature retko padaju ispod 24 stepena, niti se podižu iznad 32 stepena celzijusa.

U scenografiji izuzetne prirodne lepote, bezbednosti i mira, Sejšeli takođe nude raznovrsne mogućnosti za uživanje u širokoj ponudi otkrivanja ostrva i tropskim avanturama. Na samo petnaest minuta do sat vremena leta od glavnog ostrva Mahe, nekoliko izuzetnih ostrvskih naselja nude smeštaj u luksuznim hotelskim kompleksima, ali i privatnost ugodnog i pristupačnog smeštaja u rustičnim objektima na plaži.

Ne mora sve da bude skupo, jer Sejšeli nude srednje i niže cene u raznovrsnoj ponudi slikovitih malih hotela, kreolskih gostinskih kuća, koje odišu lokalnim šarmom i izuzetnim apartmanima, gde možete uživati u skladu sa vašim ritmom i željama.

Kada počnete da živite ostrvskim stilom života, spoznaćete i osetiti njuhovu kulturu, izuzetnu gastronomiju, a sigurno će vam nezaboravne ostati male avanture poput jedrenja, ronjenja, pecanja, šetnje po ostrvu, kao i izuzetni romantični trenuci...

Sejšeli su pravo mesto da doživite uzbuđenje dubinskog ribolova i odmerite vaše snage sa spektakularnim stanovnicima velikog plavetnila, poput sabljarki, tuna, vahua, barakuda, i moćnog marlina. Izazov je, takođe, mogućnost da uživate u onome što mnogi smatraju najboljim mušičarenjem (pecanje) na svetu među svetlucavim zaravnima Spoljnih Ostrva, na kojima će vas privući čuvene morske mrene i trnobokari.

Od kada se pamti, Sejšeli su opčinjavali generacije moreplovaca lepotom svojih grebena, mameći ih malim plovnim razdaljinama između ostrva, privlačeći ih u svoja bezbedna sidrišta i mnogobrojne skrivene uvale i plaže. Morski avanturisti mogu da uživaju u pravom izazovu otkrivanja ostrvaca na nekom od modernih plovila lokalne flote za iznajmljivanje.

Kada je reč o ronjenju, vode Sejšela predstavljaju pravi tropski akvarijum gde čarobna kolekcija riba i raznobojnih korala iščekuju ronioca koji sanja o tome da zaroni tamo gde se malo njih usudilo, i gde je još uvek moguće plivati uz kit-ajkule, raže i delfine, u kristalno prozirnim vodama. Otkrivanje podvodnog sveta ronjenjem sa maskom je podjednako uzbudljivo, dok su za one koji žele pasivnije da istražuju uvek na raspolaganju izleti sa brodovima sa staklenim dnom, ili izleti sa hranjenjem riba u nekom od morskih parkova.

Za one koje žele da istraže ostrvske puteve i staze, postoje mnoge ture sa vodičem koje će vas sigurno oduševiti obiljem prirodnih lepota dok otkrivate neke od najređih vrsta flore i faune na svetu.

Sejšeli su, takođe, idealno mesto da iznajmite kola ili bicikl i započnete vaše lično putovanje otkrića koje će vas provesti kroz starinske galerije, zanatske radionice, stare kreolske kuće na plantažama, sve do vidikovaca, prirodnih čuda i šarmantnih usputnih restorana gde ćete moći da okusite mnoge poslastice kreolske kuhinje.

Možete se, čak, odlučiti za “sastanak sa sudbinom”, zakazujući venčanje, medeni mesec ili proslavu godišnjice u jedinstvenom, romantičnom ambijentu ovih “ostrva ljubavi”.

Kako god, ako dođete na Sejšele, uživaćete u odmoru vašeg života u zemlji večitog sunca, gde je harmonija način života.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži