Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje Kompletan trening u 10 minuta
 
 

Kompletan trening u 10 minuta

Džo Daudel, lični trener poznatih faca u Holivudu, koji je i vlasnik teretane u Los Anđelesu, napravio je program 10-minutnog vežbanja od kog ćete izgledati i osećati se bolje, a ujedno ćete i spržiti višak kalorija.

Odlična kombinacija vežbi kojima se pokrivaju sve grupe mišića.

 

 

 

Trening*:

10-12 čučnjeva s tegovima
Što više sklekova
10-12 "mrtvo dizanje"
10-12 zgibova
10-12 sedećih podizanja tegova
30 sekundi "daske"

* Znate pravilo - što više ponavljanja, to bolje?

Čučnjevi s tegovima
Tegovi su ispred grudi. Pomerajte kukove gore-dole. Nastavite da se spuštate u najniži položaj, težinu oslanjajte na pete.

Sklekovi
Lezite u početnu poziciju za sklek. Spustite celo telo ka podu, odižući laktove. Vratite se gore, ne savijajući telo.

"Mrtvo dizanje"

Tegići su u rukama, ruke su zategnute i ispred nogu (tako da vam tegići dodiruju butine). Počnite tako što ćete kukove gurnuti unazad. Sve vreme držite savijena kolena. Spuštajte tegove lagano na dole, niz noge (samo gornji deo tela sa pomera, noge su mirne - NE idete u čučanj). Dok vraćate kukove, tegovi treba da ostanu ispred nogu.

Zgibovi
Uhvatite se za šipku, okačite se i prekrstite noge iza sebe. Vucite se grudima prema šipki, koristeći leđa i snagu ruku. Vratite se u početnu poziciju polako spuštajući grudi dole.

Sedeće dizanje tegova
Sedite na loptu za pilates ili na stolicu. Uzmite tegove i podignite ih pored ramena, laktovi savijeni. Počnite pokret tako što ćete laktove spustiti naniže i onda naglo izbacite tegove iznad glave.
"Daska"
Lezite, licem okrenutim ka zemlji. Oslonite se na podlaktice, dlanovi su na zemlji. Podignite se sa poda u poziciju daske, zatežući sve mišiće.

 

 

Izvor:  24sata.rs

Foto: mooshema.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži