Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje DOKAZANO: Vino je lek za mnoge boljke!
 
 

DOKAZANO: Vino je lek za mnoge boljke!

Mnogobrojne studije pokazale su da crno vino može da predstavlja čudotvorno sredstvo za mnogobrojne bolesti, uključujući i rak.

Ako se konzumiraju u umerenim količinama, alkoholna pića, a posebno crno i belo vino, mogu da budu lek protiv mnogih bolesti, tvrdi novinar Toni Edvards koji je proučio brojne studije o ovoj tematici. U knjizi “The Good News About Booze” on navodi da alkohol može da ima fantastičan efekat protiv prehlade, srčanih tegoba, ali i problema s libidom.

Za potrebe knjige, Edvards je proučio brojne studije na ovu temu koje su objavljene širom sveta, među kojima je i istraživanje naučnika prestižnog Univerziteta Harvard koji su tokom 12 godina pratili 12.000 muškaraca koji boluju od visokog pritiska. Rezultati ove studije su pokazali da muškarci koji (umereno) piju crno vino imaju manje izgleda da dožive srčani udar.

Vino štiti i od pojave raka. Žene koje svakodnevno piju vino imaju 42 odsto manje šansi da obole od raka dojke, dok muškarci koji popiju četiri čaše nedeljno smanjuju opasnost od razvoja raka prostate, tumora želuca i kancera debelog creva.

Kanadski istraživači su, pak, konstatovali da osobe koje povremeno piju vino imaju 13 odsto manje šansi da obole od dijabetesa. Osteporoza, od koje često pate starije osobe, može se takođe efikasno preduprediti redovnim unosom čašice žestokog pića.

Crno vino je efikasno i u borbi protiv prehlade. Edvards tvrdi da je jedna čaša belog vina dovoljna da suzbije sve simptome i smanji za 88 odsto šanse od ponovne prehlade.

Alkoholna pića mogu, takođe, znatno da poboljšaju libido. Istraživanje koje su 2009. sproveli italijanski naučnici otkrilo je da žene koje redovno piju vino imaju ispunjeniji seksualni život.

Izvor:Telegraf.rs/Tanjug

Foto: Congerdesign

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži