Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ženski kutak Kako izabrati savršen puder za vaše lice
 
 

Kako izabrati savršen puder za vaše lice

Jedan od osnovnih kozmetičkih proizvoda koji se može pronaći u kozmetičkoj torbici svake žene je, bez ikakve sumnje, puder za lice. Prilično je teško izabrati onaj koji će savršeno odgovarati vašoj boji lica. Pomoću pudera, postižemo to da boja našeg lica izgleda ujednačeno, blistavo i baršunasto, uklanjamo masni sjaj kože i sakrivamo nepravilnosti na koži.
Puder za lice je jednostavno nezamjenjiv deo kozmetičke torbice svake žene. Bez obzira na brojne prednosti pudera, veoma je bitno znati izabrati onaj koji vama odgovara, u protivnom puder vam može biti najgori nepijatelj. Skrećemo vam pažnju na različite tipove pudera, kao i na prednosti i karakteristike svakog pojedinačnog tipa.

Puder u kamenu
Njegova najveća prednost je što ga uvek možete nositi sa sobom i naneti ga bilo kada i bilo gde. Ovaj puder ima sve što vam je potrebno, mali držač za puder, ugrađeno ogledalo i praktični aplikator. Međutim, ovaj tip pudera ima i određene nedostatke. Kao prvo, teško ga je ravnomerno naneti, naročito ako umesto aplikatora koristite sunđer. Drugi problem na koji možete naići kupovinom ovog pudera jeste pronalazak nijanse koja odgovara boji vašeg lica. Njegova homogena boja i tekstura ne dozvoljavaju vam da iznijansirate boju lica. Zato, ukoliko se odlučite na kupovinu kamenog pudera, pažljivo birajte nijansu i zapamtite da je uvek bolje izabrati svetliju, nego tamniju nijansu.


Tečni puder

Tečni puder daje vam više mogućnosti u stvaranju savršenog izgleda vašeg lica. Sa malom količinom ovog pudera, možete matirati vašu kožu. Tečni puder se jednostavno nanosi, a sa njim će boja kože vašeg lica izgledati ujednačeno i prirodno. Ono na što morate obratiti pažnju jeste da ne preterate sa količinom pudera koji nanosite, kako ne biste izgledali neprirodno i smešno.


Bronzani puder
Ukoliko želite da vaše lice izgleda preplanulo, bonzani puder je savršen  za vas. Naravno, i ovim puderom možete prekriti određene nepravilnosti na koži, ali ne bi se trebao koristiti kao zamena za tečni ili kameni puder, i ukoliko ne želite da imate bronzano lice, morate biti pažljivi kada ga nanosite. Najbolje ga je naneti uz pomoć četkice za puder i ukoliko ga nanesete pravilno, dobićete svež izgled.


Hidratantni nijansirani puder

Ovaj puder sastoji se iz više nijansi i nanosi se četkicom za puder, a omogućava vam raznovrsnije nanošenje. Ako želite sakriti crvenu tačkicu ili aknu na licu onda nanesite zelenkastu nijansu pudera, žućkastom nijansom uklonićete tamne krugove ispod očiju, rozom nijansom postižete sveži izgled lica, a plava nijansa ovog pudera je nezamenjiva u prikrivanju pegica. Ipak, ovaj puder je teško naneti pravilno i za njegovo pravilno nanošenje treba malo prakse i iskustva.

 

Izvor: kakonapraviti.net

Foto: lepotaizdravlje.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži