Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Da li ste znali? Kako postati milijarder bez muke?
 
 

Kako postati milijarder bez muke?

Da bi se u današnje vreme postao milijarder nije potrebana neka škola, a ponekad čak ne morate ništa ni da radite kako bi se našli na čuvenoj Forbesovoj listi.

 

 

Business Insider donosi nam listu ljudi sa najnovije Forbesove liste najbogatijih, koji uživaju u svojim milijardama iako im za to nije bio potreban neki trud.

Akteri ove liste većim delom novac su nasledili.

1. Lili Safra (75 godina, Monako)

Mesto na Forbesovoj listi: 1.175

Bogatstvo: 1,2 milijarde američkih dolara

Lili Safra svoje bogatstvo može zahvaliti pokojnom suprugu, bankaru Edmondu Safri, koji je preminuo 1999. u požaru. Bogata udovica treća je najbogatija osoba u njenom rodnom Monaku. Dospela je na naslovne strane novina 2012. godine kad je na aukciji prodala kolekciju od 70 komada skupocenog nakita. Novac, a reč je o 38 miliona američkih dolara, dala je za finansiranje čak 36 humanitarnih organizacija.

 

2. Elen Maršal i porodica (70, SAD)

Mesto na Forbesovoj listi: 145

Bogatstvo: 8 milijardi američkih dolara

Ona je 48. na listi najbogatijih žena Amerike. Elen Maršal nasledila je milijarde od pokojnog supruga J. Pirsa Maršala, koliko vredi 14,6 posto deonica u kompaniji Koch Industries. Zanimljivo je da niko nije imao pojma koliko je imućna dok je Bloomberg nije stavio na 4. mesto najbogatijih žena u SAD-u 2012. godine.

 

3. Jorn Rausing (53, Švedska)

Mesto na Forbesovoj listi: 233

Bogatstvo: 5,2 milijarde američkih dolara

Švedski milijarder Jorn Rausing je od pokojne majke nasledio 5,2 milijarde američkih dolara, ali to nije iskoristio kao izgovor da ne bi radio. Rausing je član upravnog odbora Tetra Lavala, kompanije koju je osnovao njegov deda i koja proizvodi Tetra Pak – posebne kutije u koje se pakiraju mleko i sokovi.

 

4. Fin Rausing (58, Švedska)

Mesto na Forbesovoj listi: 239

Bogatstvo: 5,1 milijardu američkih dolara

Zajedno s mlađim bratom Jornom, Fin Rausing sedi u upravnom odboru Tera Lavala. Peta je najbogatija osoba u Švedskoj, nakon brata Jorna, koji je na četvrtom mestu.

 

5. Eduardo Hohšild (49, Peru)

Mesto na Forbesovoj listi: 704

Bogatstvo: 2,1 milijardu američkih dolara

Četvrti najbogatiji čovek u Peruu Eduardo Hohšild svoje bogatstvo može zahvaliti praujaku koji je 1911. utemeljio jako uspešnu rudarsku kompaniju koja se bavila iskapanjem zlata i srebra. Hohšild je studirao prirodne nauke u SAD-u, a u kompaniji je kao stručnjak za sigurnost počeo raditi 1987. Preživeo je i otmicu. Otmičar je ubio njegovog oca, a Hohšilda je držao šest dana u zarobljeništvu.

 

6. Jošiko Mori (72, Japan)

Mesto na Forbesovoj listi: 1.342

Bogatstvo: milijardu američkih dolara

Kad je prošle godine preminuo Minoru Mori, jedan od najmoćnijih nekretninskih tajkuna u Japanu, njegova supruga Jošiko preuzela je porodično bogatstvo. Sada je dvadeseta najbogatija osoba u Japanu. Njen suprug je najpoznatiji po izgradnji najviše zgrade u Kini, Svetskog finansijskog centra u Šangaju.

Image by Michael Kin from Pixabay

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži