Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo ČUVAJMO ISTORIJU I KULTURU GRADA
 
 

ČUVAJMO ISTORIJU I KULTURU GRADA

Udruženje gradjana „Tori“ radi veliki broj akcija raznog tipa i tim akcijama su privukli pažnju na jedan lep i iskren način. Sledeća akcija koje Udruženje priprema posvećeno je sećanju. Sećanju na poznate Kragujevcane kao i na samu istoriju Kragujevca.

 

Sećanja pričaju o tome ko smo bili, a ko smo danas. Sećanja mogu da probude najnežnije emocije, vrate nas u neka davna vremena, prisete na ljude i trenutke koji su obeležili jednu epohu. Sećanja daju smisao našem zivotu, povezuju stvarnost sa događajima iz prošlosti i tako stvaraju sliku Sveta u kome živimo.

 

Vrlo je bitno čuvati sećanja na važne ljude i na istoriju grad, jer ako negujemo uspomenu na važne ljude i važne događaje iz naše istorije onda čuvamo i sopstvenu istoriju i kulturu.

Zahvaljujući kragujevčaninu Dejanu Đusiću koji je ustupio filmove o Dragoslavu Srejoviću, Nikoli Koki Jankoviću kao i filmove o istoriji Kragujevca, Udruženje planira da podeli te filmove sa svim građanima te organizuje prikazivanje tih filmova u svojim prostorijama. Naravno zbog distance biće poštovane mere za okupljanja u manjim grupama, filmovi su polusatni.

Svi koji žele da gledaju pomenute filmove, potrebno je samo da ispod videa koji mogu pronaći na zvaničnoj Facebook stranici Udruženja TORI napišu VOLIM KRAGUJEVAC, a potom će biti kontaktirati za dogovor oko termina.

Prvi film koji se prikazuje je o poznatom arheologu, kulturnom antropologu, profesoru Univerziteta i akademiku kragujevčaninu Dragoslavu Srejoviću.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži