Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Praksa sudova građane ostavlja bez ličnih dokumenata
 
 

Praksa sudova građane ostavlja bez ličnih dokumenata

Ovom prilikom želimo da podelimo sa Vama priču „Praksa sudova građane ostavlja bez ličnih dokumenata”.

 

„Medina je rođena u Prištini 2003. godine. Priština se, po Ustavu i zakonima Republike Srbije, nalazi u Srbiji. Međutim, institucije i ustanove Republike Srbije ne funkcionišu u Prištini. Tako se Medina rodila u bolnici koja se ne nalazi u zdravstvenom sistemu Srbije i nije upisana u matičnu knjigu rođenih Republike Srbije, nego u kosovske matične evidencije. Sa tim dokumentima pred organima Srbije ne možete ostvariti nikakva prava - ne mogu vam poslužiti da se identifikujete, ne možete da se zaposlite, ne možete da dobijete zdravstvenu knjižicu, da otvorite račun u banci, ne možete da se venčate, a ne možete ni svoje dete da upišete u matičnu knjigu rođenih. Jednom rečju, ti dokumenti kao da ne postoje. Međutim, u postupcima pred sudovima u Srbiji to ne mora biti slučaj.“

Priču „Praksa sudova građane ostavlja bez ličnih dokumenata” možete pročitati na sledećem linku: https://tinyurl.com/34xd6rzk.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži