Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Kako da postanete milioner?
 
 

Kako da postanete milioner?

Poznati istraživači Tomas Stenli i Vilijam Danko proučili su na stotine milionera kako bi otkrili šta je to što je potrebno da biste "napravili" pare.

Žive ispod svojih mogućnosti

Prva zajednička osobina bogataša je da su štedljivi. Oni žive ispod svojih mogućnosti, tačnije troše manje nego što zarađuju. Polovina milionera uopšte ne živi u skupocenim kućama, već u sasvim prosečnim. Druga polovina koja živi u zaista velikim domovima tamo se preselila tek kada su napravili stvarno ozbiljne pare. Zajedničko im je da kažu da će radije sačuvati novac nego ga potrošiti na luksuz.

Ne troše novac

Možda to deluje neobično, ali retko kada ćete videti bogataša koji nosi odelo od 5.000 dolara, ima ogromnu jahtu ili skupe automobile. Zapravo većina će kupovati na rasprodajama i cenkati se za sitnice. Čak i ako imaju milione na računu.

Rade za sebe

Najveća šansa da ćete se obogatiti je ako radite za sebe, tačnije imate svoju firmu. Takođe, važno je da volite svoj posao i budete stvarno posvećeni projektu.

Pažljivo planiraju

Većina milionera veoma pažljivo planira svoje rashode i investicije. Često će tražiti savet prijatelja, kolega, zaposlenih, stručnjaka iz određenih oblasti.

Nisu najbolji

Tomas Stenli i Vilijam Danko kažu da je zanimljivo da uspešni preduzetnici po pravilu nisu bili najbolji u školi i na fakultetu. Neki su čak i odustali od školovanja kako bi pokrenuli posao.

Sami su sebe "stvorili"

Većina milionera nije nasledila porodične pare već su ih sami napravili. Takođe, oni smatraju da ne bi trebalo da deci ostave sve bogatstvo već je dovoljno da im pruže obrazovanje kako bi sami mogli da se izbore za svoje uspehe.

Izvor:ikragujevac.com

Foto: NikolayFrolochkin

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži