Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Kragujevac prvi u Srbiji po obimu kupoprodaje nekretnina
 
 

Kragujevac prvi u Srbiji po obimu kupoprodaje nekretnina

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, kupoprodaja stanova u Srbiji u februaru, u odnosu na januar, porasla je za 22,4 odsto, a najveći skok u obimu prometa od čak 57,6 odsto zabeležen je u Kragujevcu.

 

Kako prenosi Radio-televizija Kragujevac (RTK) u Privrednoj komori građevinske industrije Srbije smatraju da je razlog tome ubrzani privredni razvoj Kragujevca, koji je i industrijski i univerzitetski centar. Pominju i važnost blizine Moravskog i Koridora 10 i izgrađenu infrastrukturu za laku i tešku industriju, zbog kojih Kragujevac postaje sve interesantniji za domaće i investitore iz inostranstva.

„Očekuje se, tako da kažem, jedan bum u mnogim privrednim delatnostima koje se mogu i koje će se otvoriti u Kragujevcu. To je najverovatnije u vrlo skoroj budućnosti“, rekao je potpredsednik Privredne komore građevinske industrije Srbije Goran Rodić. On je dodao da su mnogi pohrlili da već avansiraju pojedina građevinska zemljišta i da se pripremaju da investiraju u Kragujevac, zbog čega su skočile naglo i cene stanova i cene zemljišta u tom gradu.

„Nije tako veliki broj stanova i ovo što je izgrađeno u Kragujevcu nije mnogo, ali baš zato, pošto su stanovi zakon ponude i potražnje, potražnja je velika, ponuda mala i zato su cene i skočile. To je jedan tržišni parametar ekonomski koji se zadesio u ovom momentu u Kragujevcu“, rekao je Rodić za RTK. S obzirom na to da je univerzitetski grad i za život jeftiniji od Beograda, mnogi u Kragujevcu kupuju stanove za decu studente, navodi RTK.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži