Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Savremene karakteristike koje imaju agregati za struju
 
 

Savremene karakteristike koje imaju agregati za struju

Funkcionisanje današnjih biznisa gotovo je nezamislivo bez postojanja servisa, podrške i rezervnih uređaja u slučaju određenih iznenadnih kvarova i problema. Agregati za struju su sigurno jedna od inovacija modernog vremena, koja je u znatnoj meri olakšala i ubrzala obavljanje velikog broja poslovnih procedura. Naime, ova tehnološka otkrića učinila su mogućim da i onda kada nije dostupan primaran izvor električne energije, uz instaliranje kompaktnih uređaja – agregata, za svega nekoliko minuta dobiće se potreban dotok struje.

 

Mashineria agregati su vrlo popularni, jer ih odlikuje prvenstveno visok stepen kvaliteta i odlična trajnost. U uvek inoviranom i asortimanu koji se kontinuirano unapređuje, dostupni su isključivo agregati, kao i pumpe, motori i drugi uređaji i oprema, koja potiče od svetski poznatih, odnosno brendiranih i renomiranih proizvođača. Zbog toga su pouzdanost i trajnost osnovna svojstva koja imaju prepoznatljivi uređaji na tržištu. Danas su najviše zastupljeni benzinski, dizel i gasni agregati, kao i varijante na motorni i traktorski pogon.

Velika snaga i jačina – odlike kvaliteta savremenih agregata

Kvalitet je obično prva asocijacija na to koje karakteristike treba da ima svaki uređaj, pa i višenamenski agregati. Kako bi se prepoznao stepen kvaliteta koji treba da imaju agregati, osnovno svojstvo koje se prati jeste jačina i snaga motora ili drugog pogona. Naime, dizel agregati za struju imaju snagu koja je veća od 20 kVA, uz vodeno hlađene motore i obrtaje od 1.500 do 3.000 u jednoj minuti. To obezbeđuje rad bez prekida i više od 8 časova svakoga dana. Veoma su popularni i traktorski agregati velikog kapaciteta, čija snaga ide u raspodnu od 15 kVA do čak 90 KVA, sa 3.000 obrtaja, za snagu ove poljoprivredne mašine od 40 KS do čak 210 KS, u zavisnosit od modela.

Nizak nivo buke – za rad bez nelagodnosti i ometanja

Savremeni agregati za struju imaju veoma nizak nivo buke, što je vrlo važno u slučaju kada rade u kontinuitetu više časova tokom dana. Posebno malu buku emituju benzinski agregati, dok je dizel varijanta emituje nešto veći obim buke. Sve to zavisi i od odabranog motora agregata, posebno u slučajevima kada je u pitanju manji kapacitet podešen na funkcije od 3.000 obrtaja u minuti. Stepen emitovanja buke posebno je uređen i evropskim propisima, pa se tako u određenim situacijama, na primer na otvorenom prostoru mogu koristiti samo agregati za struju koji su gotovo nečujni.

Dizajn i prenosivost – za višenamensku upotrebu

U zavisnosti od konkretne vrste, modela i kapaciteta, agregati za struju se razlikuju prema dizajnu. Pogon na benzin karakteriše kompaktno kućište koje je brzo i lako prenosivo na potrebnu lokaciju. Odlični su za dovod struje na otvorenom prostoru i različitom terenskom radu. Dizel agregati imaju veće kapacitete i namenjeni su za rad kada je potrebna snaga veća od 20 kVA, pa se često koriste u okviru industrijskih pogona, građevinskih radova i slično, dok se prenose prema potrebi prevoznim sredstvima na drugo mesto. Traktorski generatori su savršen izbor za obavljanje poljoprivredne delatnosti, uz veliku snagu i pogon koji zahteva postojanje traktora. Odličan dizajn i kapacitet agregata učinio je da njihova manipulacija bude brza i laka.

Mashineria ponudi nalazi se veliki broj agregata za struju, koji su provereni, bezbedni i kreirani od strane svetski poznatih kompanija. Pogledajte sjajan asortiman i uverite se zašto je ovaj distributer u svakom trenutku spreman da ispuni potrebe vašeg biznisa i privatnih prilika za osnovnim ili dopunskim izvorom struje. Sjajna pogodnost je to što se obezbeđuje kompletno servisiranje, pružanje konsultacija i saveta nakon instaliranja agregata.

Foto od PIRO4D sa Pixabay

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži