Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Gotov stan za nekoliko dana uz stambene kontejnere
 
 

Gotov stan za nekoliko dana uz stambene kontejnere

Pravo revolucionarno otkriće moderne arhitekture, tako se često nazivaju montažni kontejneri koji služe za stanovanje.

Na tržištu se mogu naći kontejneri za različite funkcije. Poznati su oni osnovni modeli koji služe kao magacini ili portirnice. Prednosti koje nude montažni kontejneri iskorišćeni su u mnogim sferama života, od poslovnih do privatnih. Montažni kontejneri ubrzali su razvoj mnogih tržišta zbog brzine gradnje, ekonomičnosti i funkcionalnosti.

Iste prednosti doprinele su i razvoju stambenih kontejnera i sada je ponuda ovih objekata više nego primamljiva.
Prva i jedna od najvećih prednosti je ta što kompletan objekat može da bude montiran i postavljen za samo nekoliko dana. Naravno, mogući su i dodatni radovi koji bi produžili ovaj rok, ali u svakom slučaju nečete dugo čekati na stan u kome je moguće živeti.

Stambeni kontejner

Kada kažemo stambeni kontejner, mislimo na kompletno opremljen i funkcionalan stambeni prostor. Ne postoje veća ograničenja kada je kvadratura u pitanju, nju određuje kupac. Rapored prostorija kao i njih broj takođe su stvar izbora. Postoje prizemni modeli kao i oni na dva sprata. Pored toga ovakav objekat može da bude prava vikendica u lepom prirodnom okruženju, a da se iz kuće ili kućice izlazi i na trem sa nadstrešnicom.
Stolarija je kvalitetna i izolacija je dobra, a po potrebi može i da se ugradi grejanje ili klima uređaj. Na ukupnu cenu ovih stambenih objekata utiče mnogo faktora jer je svaki model priča za sebe i moguće je birati materijale i dodatne pogodnosti.

Mobilnost

Većina montažnih kontejnera su pokretni, mogu da se prenose. To važi i za neke modele stambenih kontejnera pa svoju kuću iz snova možete da prebacite i na drugu lokaciju.

Mobilnost se pokazala kao najveća prednost pri korišćenju starih kontejnera koji se ponovo montiraju. Tada se od starih modela prave nove kuće tako što se pojedinačni modeli spajaju u veće objekte.
Oni se spajaju na različite načine, zavisno od željenog rasporeda. Mogu da budu jedan do drugog poređani u niz, a moguć je i raspored u vidu ćiriličnih slova T, G ili P. Između prostorija dodaje se naravno komunikacija pa je tako moguće napraviti i veću zgradu.

Kvalitet na duži rok

Iako se stambeni kontejneri najčešće zamišljaju kao male vikendice koje se povremeno koriste, ovaj način gradnje omogućio je i pravljenje pravih pravcatih velikih kuća. To ne bi bilo moguće da nije obezbeđen i kvalitet.

Proizvođači daju garanciju na stambene kontejnere pa je dugoročnost obezbeđena. U to su se uverili korisnici ovih objekata širom sveta. Ovi montažni stanovi otporni su na različite vremenske prilike i neprilike. Stambeni kontejneri imaju potpunu izolaciju koja štiti od vlage i hladnoće. Instalacije su potpuno funkcionalne, kao u bilo kom standardnom izgrađenom objektu.

Turizam

Atraktivnost stambenih kontejnera vidi se i po tome što su ovi objekti našli primenu u turizmu. Ovi objekti pružaju sve pogodnosti modernih apartmana na bilo kojoj turističkoj destinaciji. Neki od nekadašnjih starih kampova dobili su nov izgled baš zahvaljujući stambenim kontejnerima. Tako su se obični kampovi pretvorili u luksuzne smeštaje raznolikog enterijera.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži