Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Zastava oružju očekuju još uspešniju godinu
 
 

U Zastava oružju očekuju još uspešniju godinu

Fabrika Zastava oružje očekuje još uspešniju poslovnu 2013. godinu jer su već, posredstvom Jugoimport SDPR-a, zaključena tri ugovora za plasman proizvoda iz lovačkog i sportskog programa za američko tržište u vrednosti od 30 miliona američkih dolara.

Direktor fabrike Zastava oružje Rade Gromović je rekao novinarima u Kragujevcu da ugovor podrazumeva isporuku 80.000 poluautomatskih karabina, popularnih PAP-ova, na bazi Kalašnjikov sistema, kao i 23.000 pištolja modela M57, M70 i iz familije CZ999.

Posebno je važno ugovaranje nove malokalibarske puške niske proizvodne cene - Mosquito, u količini od 10.000 komada, rekao je Gromović.

Pripreme za serijsku proizvodnju te puške su u punom jeku i njen početak se planira za drugi kvartal u 2013. godine.

Treći ugovor za američko tržište odnosi se na isporuku standardnih karabina na bazi mauzerovog sistema i to modela M70, M85 kao i standardnih MK pušaka CZ99 Precision.

Očekujemo i nove ugovore sa Ministarstvom odbrane Srbije i to za isporuku 2.700 komada podcevnog bacača granata BGP40 kao i novih 600 komada pušaka M21A, rekao je.

U 2012. godini kragujevački oružari su ostvarili izvoz od oko 25 miliona američkih dolara što je najviše u poslednje dve decenije. Realizovane su ugovorne obaveze za kupce na Bliskom Istoku u vrednosti od 10 miliona dolara, koliko je bio vredan i izvoz proizvoda za partnere na američkom tržištu.

U fabrici je uposleno oko 2.000 radnika, a zbog potreba posla u 2012. godini je bilo dodatno angažovano 200 bivših radnika sa iskustvom i 150 mladih kadrova.

 

 

Izvor: Beta

Foto: Dušan Arsenijević, www.panoramasrbije.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži