Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, uputio je čestitke novom Patrijarhu SPC
 
 

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, uputio je čestitke novom Patrijarhu SPC

Novi, 46. poglavar Srpske pravoslavne crkve je dosadašnji mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, objavljeno je na sajtu Crkve. On je izabran na zasedanju Svetog arhijerejskog sabora u četvrtak, 18. februara 2021. godine, koje je prvi put biralo patrijarha u kripti Hrama Svetog Save. Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, uputio je čestitke.

 

Izabran je novi Patrijarh SPC Vaša Svetosti,

Čestitam Vam na izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve uz iskrenu želju da dugo budete na tronu Svetog Save, uveren da ćete svojom mudrošću, blagim rečima i porukama, negovati ljubav i slogu među nama, u ime mira i pravde – ljudske i Božije. Srpska pravoslavna crkva je oduvek bila stub opstanka Srba gde god živeli. Ta podrška i snaga nam je potrebna i danas.

Svako dobro od Gospoda Vam želim!

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži