Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Podrška kompanijama za vakcinaciju svojih zaposlenih
 
 

Podrška kompanijama za vakcinaciju svojih zaposlenih

U organizovanoj vakcinaciji do sada je dato blizu 60 hiljada vakcina, a od tog broja 22 hiljade Kragujevčana u potpunosti je završilo proces vakcinacije.

Za postizanje kolektivnog imuniteta potrebno je barem još 30 000 imunizacija, izjavila je dr Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera. Kako bismo to podstakli, a imajući u vidu da postoji veliko interesovanje privrednog sektora u našem gradu da se prijave proces imunizacije uspostavljen je dogovor da se u proces uključi Privredna komora Srbije Regionalna privredna komora Kragujevac, Želimo da pospešimo imunizaciju i imamo mogućnosti da preko Kol centra u okviru Situacionog centra iskoristimo priliku i pozovemo sve naše sugrađane koji se nisu prijavili za vakcinisanje da to učine, jer od broja prijavljenih zavisi broj vakcina koje kao Grad dobijamo od instituta „Batut“. U prethodnom periodu pozivali smo udruženja, civilni sektor, javne ustanove a za sugrađane koji su nepokretni obezbedili da Služba kućnog lečenja Doma zdravlja izađe na teren, a od sutra se u organizovani proces imunizacije, uključuje i Regionalna privredna komora Kragujevac, kazala je Damnjanović.

Dosadašnji proces imunizacije je išao dobro, ali jasno je da postoji potreba da se on ubrza. Imajući u vidu spremnost zdravstevnog sistema i grada Kragujevca, prilika je da se uz podršku Privredne komora Srbije Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog okruga organizovano imunizuju zaposleni u kompanijama koji to žele, kazao je Predrag Lučić, direktor RPK. Veliki broj trgovinskih i proizvodnih lanaca izrazile su interes da pristupe procesu imunizacije i kontaktiraju Štab za vanredne situacije, a to mogu da učine preko odgovornih lica u svojim kompanijama. Lučić je pozvao sve bez obzira na delatnost i veličinu sa teritorije grada Kragujevca da kontaktiraju Kol centar, a ukoliko imaju bilo kakve nedoumice i Regionalnu privrednu komoru Kragujevac. Od posebnog je interesa da se izvrši ubrzana imunizacija zaposlenih koji su na svojim radnim mestima posebno izloženi riziku od zaražavanja Kovidom -19, a to su veliki trgovinski lanci, banke i čitav niz drugiuh organizacija koje imaju šalterski tip rada.

Privreda grada Kragujevca i Šumadije i Pomoravlja ostvaruje značajne rezulate a posebno kada je u pitanju spoljnotrgovinska razmena i izvoz, zato je i od posebnog značaja pre svega po zdravlje zaposlenih ali i performanse naše privrede, ubrzana imunizacija u privredi grada Kragujevca, sa kojom ćemo započeti sutra, poručio je direktor Regionalne privredne komore. U sistem eUprave vakcinacije, preko Kol centra uvedeno je 1500 naših sugrađana. Unošenje ličnih podataka obavljaju operateri Situacionog centra koji su na osnovu potpisane izjave ovlašćeni od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije. Isto tako će biti i za zaposlene u kompanijama, kazao je Dragoš Radovanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije i planiranje odbrane. Podatke koje ćemo dobiti od strane menadžmenta kompanija, unosićemo u njihovo ime.

Ovo je prilika da se građani i samostalno prijavljuju, jer ovim ne remetimo postojeću proceduru. Svi će dobijati SMS poruke ili mejl sa informacijma o tome kada da se jave, u kom terminu i na kom punktu će biti vakcinisani, pojasnio je Radovanović i poručio da na ovaj način želimo da pomognemo firmama da unos u sistem eUprave bude što veći, kako bi dobili određene količine vakcina.

Brojevi telefona Situacionog centra su 505 800, 505 811, 505 812, 505 825, 505 842.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži