Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac dobija 260 kilometara kanalizacione mreže i regionalnu deponiju sa spalionicom
 
 

Kragujevac dobija 260 kilometara kanalizacione mreže i regionalnu deponiju sa spalionicom

U Kragujevcu će biti izgradjeno 260 kilometara kanalizacione mreže i nova regionalnu deponiju sa spalionicom, najavio je danas ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

 

On je posetio Kragujevac u okviru promocije projekta "Čista Srbija" kojim su predvidjena velika ulaganje u izgradnju kanalizacione mreže i deponija. "Očekujemo da bi radove u Кragujevcu mogli da pokrenemo na jesen. Investicija je ukupne vrednosti 190 miliona evra za izgradnju kanalizacije i tri postrojenja za preradu otpadnih voda, u Stragarima, Batočinini i samom Кragujevcu", rekao je Momirović.

Za izgradnju nove regionalne deponije i postrojenje za spaljivanje otpada za ceo Кragujevački okrug previdjeno je 118 miliona evra. Momirović i direktor kineske gradjevinske kompanije CRBC Džang Sjaojuen potpisali su nedavno komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacije ili izgradnje regionalnih deponija na šest lokacija.

foto izvor: Telegraf biznis

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži