Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Svetski dan poezije
 
 

Svetski dan poezije

Svetski dan poezije obeležava se 21. marta. Ovaj datum ušao je u praksu 1999. godine kada je UNESCO odredio baš taj dan kao Svetski dan poezije. Dan nakon početka proleća slavimo i Svetski dan poezije. Koliko, zaista, imamo razloga za slavlje i da li je poezija danas samo lepo sećanje ili neprolazna draž življenja?

 

Svetski dan poezije danas će biti obeležen onlajn preko Fejsbuk stranice i Jutjub kanala Društva književnika Vojvodine (DKV) iz Novog Sada, najavili su organizatori. Član Udruženja pisaca Kragujevca i književnika Srbije, Stefan Svičević Koncept, pridružio se pomenutoj organizaciji i objavio svoju pesmu Ljubav u doba Korone iz neobjavljene zbirke Igra (o)sećanja. Pesma je po prvi put objavljena na ćiriličnom pismu i možete je pročitati u nastavku.

 

Љубав у доба Короне

Ћутимо.

Маске нам

прекриле лице,

само очи

погледом говоре.

 

Тупи смирај

сакрио страсти

у нама.

Ја сам, ти сама.

Између нас

дистанца,

игре сећања

бонаца.

 

Ћутимо,

осећамо,

надамо се.

 

Повези бели

преко уста,

скривени осмејци

и жеља пуста.

Љубави

увијене у латице

немају где,

чекају смелости,

боље дане.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži