Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac KONKURS XXI MEDJUNARODNOG SALONA ANTIRATNE KARIKATURE "KRAGUJEVAC 2021".
 
 

KONKURS XXI MEDJUNARODNOG SALONA ANTIRATNE KARIKATURE "KRAGUJEVAC 2021".

U znak sećanja na veliki zločin u Kragujevcu, u kome su 1941, pre 80 godina, nemački okupatori u jednom danu streljali više hiljada nevinih civila, i sa iskrenom željom da svetom prevlada mir Spomen park “Kragujevački oktobar” r a s p i s u j e

KONKURS XXI MEDJUNARODNOG SALONA ANTIRATNE KARIKATURE "KRAGUJEVAC 2021".

 

Međunarodni žiri će od prispelih radova odabrati radove za izlaganje i objavljivanje u Katalogu Salona i dodeliti sledeće nagrade:

Gran pri “Kurir mira” i nagradu od 1.500 evra

Međunarodne asocijacije gradova vesnika mira Zlatnu plaketu i 1.000 evra

Srebrnu plaketu i 800 evra

Bronzanu plaketu i 500 evra

Nagradu gradonačelnika Bidgošča (Poljska) u iznosu od 750 evra

Nagradu grada Ingolštata (Nemačka) u iznosu od 500 evra

Nagradu grada Bielsko-Biala (Poljska) u iznosu od 500 evra

Nagradu grada Sirena (Francuska) u iznosu od 500 evra

Nagrada grada Piteštija (Rumunija) u iznosu od 500 evra

Nagradu grada Karare (Italija) u iznosu od 500 evra

UKUPAN FOND NAGRADA JE 7.050 EVRA.

Žiri može dodeliti i određeni broj diploma radovima iz užeg izbora za nagrade.

Pravo učešća na konkursu imaju karikaturisti i likovni stvaraoci iz celog sveta koji na antiratnu i temu razumevanja i solidarnosti među ljudima i narodima pošalju najviše 3 (tri) rada, koji nisu nagrađeni na drugim međunarodnim konkursima, najvećeg formata A4-A3, u likovnoj tehnici koju sami izaberu, računajući i elektronsku formu, uz originalni potpis. Radovi na poleđini ili u potpisu elektronske forme treba da sadrže podatke o autoru (ime, prezime, godinu rođenja, adresu, telefon/faks, e-mail) Rok za prijem radova je 17.avgust 2021. godine. Žiriranje će se obaviti 21. i 22. avgusta 2021. Karikature slati na adresu: SALON ANTIRATNE KARIKATURE, Desankin venac bb, 34000 Kragujevac, Srbija ili na elektronsku adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Radovi prispeli na konkurs se ne vraćaju a Salon zadržava pravo njihovog korišćenja bez posebne naknade.

NAPOMENA: Međunarodni salon antiratne karikature imao je veliku međunarodnu promociju i afirmaciju. Posle proglašenja pobednika, uručenja nagrada i otvaranja izložbe u Kragujevcu, izložba Salona se postavlja u brojnim gradovima u svetu i u međunarodnim organizacijama. Salon je gostovao u više od 40 gradova u 20 zemalja. Tako je izložba Salona bila predstavljena u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, u izložbenim prostorijama Evropske komisije u Briselu, stalni je gost u Aušvicu (Osvijenćimu-Poljska), Festivala “Svet je šaren” u Ingolštatu (Nemačka), u Piteštiju (Rumunija), poljskim gradovima Bidgošć, Bielsko-Bjala, Plonsk, Vielun, Torunj. Videla ju je publika i u Meksiko Sitiju, Limasolu (Kipar), Berlinu i Drezdenu (Nemačka), Parizu (Francuska), Trijavni (Bugarska), Sarajevu (Bosna i Hercegovina), Skoplju (Makedonija), Karari i Monte Kasinu (Italija), Nju Hejvenu (SAD), Poltavi (Ukrajina), Mesolongiju (Grčka), Kotoru (Crna Gora), Slovenj Gradecu (Slovenija)... Virtuelna izložba Salona je dostupna na sajtu www.antiwarkragujevac.rs .

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži