Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac 8. Međunarodni kongres Srpskog društva za mehaniku
 
 

8. Međunarodni kongres Srpskog društva za mehaniku

Srpsko društvo za mehaniku i organizacioni odbor Kongresa svečano je otvorio 8. Međunarodni kongres Srpskog društva za mehaniku u ponedeljak 28. juna 2021. sa početkom u 8.45 časova u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu.

 

Kongres će tokom tri dana održavanja okupiti vodeće naučnike, istraživače i eksperte iz zemlje i inostranstva kako bi razmenili iskustva i znanja o različitim aspektima teorijske i primenjene mehanike, kao i o najnovijim teorijama, inovacijama i praktičnim izazovima sa kojima se susreću u oblastima klasične mehanike, mehanike fluida, računske mehanike i biomehanike.

Organizator Kongresa je Srpsko društvo za mehaniku u saradnji sa Fakultetom inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Fakultetom tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Mašinskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Helenskim društvom za teorijsku i primenjenu mehaniku i Institutom za informacione tehnologije Kragujevac, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Kongres će otvoriti prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu i predsednik Srpskog društva za mehaniku, i prof. dr Miloš Kojić, redovni član SANU. Učesnicima skupa će se takođe obratiti predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Kragujevca.

foto: Rektorat / Youtube

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži