Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Svečani program povodom nastavka izgradnje Centara izvrsnosti
 
 

Svečani program povodom nastavka izgradnje Centara izvrsnosti

U ponedeljak 27. septembra 2021. godine od 11,45 časova, održaće se svečano obeležavanje nastavka izgradnje Centara izvrsnosti Univerziteta u Кragujevcu. Izgradnjom Centara izvrsnosti stvara se savremeni prostor za povezivanje različitih naučnih disciplina – medicine, biologije, biomedicine, hemije, tehničkih i inženjerskih nauka i biomedicinskog inženjeringa.

Republici Srbiji po prvi put će se stvoriti uslovi za čuvanje, korišćenje i istraživanja matičnih ćelija, na svojoj teritoriji i od strane domaćih stručnjaka, što bi predstavljalo nemerljiv strateški doprinos i očuvanje nacionalnog interesa, u razvoju nauke. Delegaciju koja će prisustvovati svečanom obeležavanju nastavka izgradnje Centara izvrsnosti Univerziteta u Кragujevcu čine: Prvi potpredsednika Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić, rektor Univerziteta u Кragujevcu prof. dr Nenad Filipović, članovi rektorskog kolegijuma, dekani Univerziteta u Кragujevcu, direktor Instituta za informacione tehnologije, predstavnici akademske zajednice i izvođača radova „Inobačka d.o.o.“ iz Novog Sada.

foto: Kragujevac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži