Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Preliminarni rezultati referenduma u Kragujevcu
 
 

Preliminarni rezultati referenduma u Kragujevcu

Prema rečima Jasmine Petrović, zamenika predsednika Gradske izborne komisije, sva glasačka mesta u Kragujevcu, zatvorena su sinoć, u 20 časova. Od ukupno 155 293 glasača, glasalo je 35 259 glasača što daje procenat od 22,70%.

Od ovog procenta, za opciju „da“ glasalo je ukupno 18 538 ili 52,58%, dok je za opciju „ne“ glasalo 16 440 glasača ili 46,63%. Sve je proteklo u najboljem redu, nije bilo nikakvih pritužbi niti prigovora građana. Na sajtu Republičke izborne komisije stoji obaveštenje da je skeniran pogrešan zapisnik sa jednog biračkog mesta, reč je o biračkom mestu broj 82.

Potkomisija je sve zapisnike skenirala ispravno i svi zapisnici su prošli statističku obradu. U kontaktu smo sa kolegama iz RIK-a i u toku dana će i taj problem biti rešen – kaže Jasmina Petrović. Potkomisija ima rok od 48 sati da utvrdi konačne rezultate glasanja. Konačni izveštaji biće prosleđeni RIK-u do srede, 19. januara u 15 časova.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži