Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Svetosavska akademija Univerziteta u Kragujevcu
 
 

Svetosavska akademija Univerziteta u Kragujevcu

Povodom obeležavanja Svetog Save - Dana duhovnosti u Republici Srbiji, Univerzitet u Kragujevcu u četvrtak 27. januara 2022. godine sa početkom u 13.00 časova u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, organizovao je

S V E T O S A V S K U  A K A D E M I J U

Dan duhovnosti, koji se u našoj zemlji praznuje 27. januara, podseća nas na školsku 1840-41. godinu kada je Sveti Sava prvi put obeležen kao školska slava u Srbiji i to na Liceju Knjaževstva Serbskog u Kragujevcu, na prvoj visokoškolskoj instituciji u modernoj Srbiji, na čijim temeljima je nastao i Univerzitet u Kragujevcu.

Upravitelj Fondacije za stipendiranje studenata Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Snežana Soković uručila je Ugovore o stipendiranju najboljim studentima Univerziteta u Kragujevcu za 2022. godinu. Upravni odbor Fondacije na osnovu raspisanog Konkursa doneo je odluku da u kalendarskoj 2022. godini stipendira 12 studenata sa 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Ove godine Univerzitet u Kragujevcu uručio je i jednu stipendiju iz „Fonda Mileve Popivode”. Svetosavska akademija biće organizovana uz poštovanje svih predviđenih mera za sprečavanje širenja virusa korona.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži