Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zahtev za priznavanje prava i plaćanje doprinosa samostalnim umetnicima
 
 

Zahtev za priznavanje prava i plaćanje doprinosa samostalnim umetnicima

Obaveštavaju se lica koja ispunjavaju uslove predviđene Odlukom o uslovima i načinu sticanja prava na uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i doprinosa za zdravstveno osiguranje za lice koje je steklo status lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, da zahteve za priznavanje navedenog prava, uz prateću dokumentaciju podnose Gradskoj upravi za društvene delatnosti najkasnije do 1. oktobra 2022. godine za narednu, 2023. godinu.

 

Zahtev sa pratećom dokumentacijom predaje se na Kružnom šalteru u zgradi Gradske uprave / Trg slobode 3. Lice koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, kako je Odlukom Skupštine grada iz 2019. godine predviđeno, su: samostalni umetnik, samostalni stručnjak u kulturi, samostalni izvođač kulturnih programa i samostalni saradnik u kulturi.

https://www.kragujevac.rs/odluka-o-uslovima-na-uplatu-doprinosa-za-penzijsko-osiguranje-i-doprinosa-za-zdravstveno-osiguranje-za-lica-koja-samostalno-obavljaju-umetnicku-delatnost/

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži