Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac BDENjE (20.10.2023.) I VELIKI ŠKOLSKI ČAS (21.10.2023.)
 
 

BDENjE (20.10.2023.) I VELIKI ŠKOLSKI ČAS (21.10.2023.)

Ove godine Spomen-park “Kragujevački oktobar” manifestaciju Bdenje započeo je otvaranjem izložbe 22. Međunarodnog Salona antiratne karikature “Kragujevac 2023” u 18.30 časova, a nakon toga usledio je kratkometažni film “Prekinut let” autora Dejana Đusića povodom 60 godina od otkrivanja Spomenika streljanim đacima i profesorima.

Nakon toga promocija poeme “Šum Šumarice” pisca Darka Cvijetića, na kojoj se pored autora poeme obratio reditelj ovogodišnjeg Velikog školskog časa Marko Misirača i recezent poeme, pisac Mirko Demić.

Sa početkom u 20.30 časova Bdenje završeno je koncertom Oktoha na kome će učestvovati Gruzijski kamerni orkestar iz Ingolštata, kao i Gradski hor “Liceum” iz Kragujevca.

21.10.2023. I ove godine, na osamdeset i drugu godišnjicu stradanja civila u Kragujevcu održana je centralna manifestacija Oktobarskih svečanosti „Veliki školski čas“ s početkom u 11.00 časova ispred Spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ u okviru Spomen-parka „Kragujevački oktobar“. U okviru programa izvedena je poema „Šum Šumarice“ autora Darka Cvijetića u režiji Marka Misirače. Glumački ansambl čine: Nenad Vulević, Todor Jovanović, Miloš Krstović, Milica Majstorović, Sanja Matejić, Nikola Milojević, Saša Pilipović, Ljubica Radomirović, Isidora Rajković, Milomir Rakić, Mina Stojković, Avram Cvetković, Vahid Džanković, Čedomir Štajn.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži