Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ministarka dr Begović posetila Institut za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu
 
 

Ministarka dr Begović posetila Institut za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović posetila je sa delegacijom ministarstva Institut za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu.

Ovom prilikom sastala se sa rukovodstvom intituta na čelu sa dr Igorom Saveljićem, direktorom Instituta za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu.

Tema sastanka bili su dosadašnji rezultati rada Instituta za informacione tehnologije, kao i planovi i strategija instituta za sadašnji i budući period, a nakon održanog sastanka delegacija Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija obišla je prostorije instituta.

“Želimo da vidimo kakvi su planovi pojedinačnih centara, uzevši u obzir to da se ovaj centar podelio na tri dela”, rekla je dr Begović. “Videćemo šta možemo da uradimo da ovo zaista postane centar izvrsnosti, ne samo na papiru”, kazala je ona, dodavši da je cilj da se ovaj institut, osnovan 2019. godine iskoristi na najbolji mogući način. “Imate puno biologa, hemičara, društvenjaka… Nama je ideja da vidimo koje potencijale imamo u Kragujevcu, koji je jedan od fokusa države, jer ovde imamo Centar izuzetnih vrednosti, Data centar, Inovacioni distrikt, novi naučno-tehnološki park. Cilj je spojiti, okupiti kvalitetne ljude na jednom mestu i da zajedno radimo na jasno definisanim strategijama. Instituti se trebaju posvetiti strateškom razmišljanju, a mi ćemo pomoći tamo gde za to ima smisla”, navela je dr Begović.

„U narednom periodu je planirano preseljenje u nove prostorije Centara izvrsnosti. U planu je da se ostvari učešće na što većem broju domaćih i međunarodnih projekata kako bi se stvorili uslovi za zapošljavanje novih istraživača i saradnika. Institut će prvenstveno nastojati da obezbedi što raznovrsniju opremu, koja bi mogla da trenutno zaposlenim istraživačima omogući da dođu do što kvalitetnijih naučnih rezultata“, rekao je dr Igor Saveljić, direktor Instituta za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu.

Ministarka dr Jelena Begović dala je konkretne smernice Institutu za dalji rad i za unapređenje trenutnih kapaciteta, kako bi u budućnosti davali bolje rezultate i postupali u pravcu korišćenja svojih maksimalnih mogućnosti.

foto i originalni članak na zvaničnom ministarstva https://nitra.gov.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži