Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Potpisan UGOVOR o deponovanju izvornog koda za jedan od ključnih poslovnih sistema EPS AD
 
 

Potpisan UGOVOR o deponovanju izvornog koda za jedan od ključnih poslovnih sistema EPS AD

U Državnom data centru u Kragujevcu potpisan ugovor o deponovanju izvornog koda za jedan od ključnih sistema EPS AD.

 

Ugovor su potpisali:

- Danilo Savić, direktor Data Cloud Technology doo Kragujevac

- Dušan Živković, generalni direktor EPS AD

- Nataša Zorić Kolaro, izvršni direktor FADATA doo Beograd

- Jovanka Glavinić, direktor ENERGOSOFT ITSS doo Beograd.

Ugovor je potpisan u prisustvu Dubravke Đedović Handanović, ministarke rudarstva i energetike i dr Mihaila Jovanovića, direktora Kancelarije za IT i eUpravu. Potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je istakao da se ovim današnjim korakom kreiraju jaki temelji za dalji razvoj digitalnih usluga, što je od vitalnog značaja za budućnost poslovanja u Srbiji i okruženju. Data centar u Kragujevcu je otvoren u decembru 2020. godine i predstavlja najsavremeniji objekat ovog tipa u regionu, namenjen čuvanju podataka i opreme. Nalazi se na parceli od 4 hektara i predstavlja kompleks od 2 objekta od ukupno 14.000 m2, sa predviđenom instalisanom snagom u punom kapacitetu od 14MW.

Objekat je projektovan i izgrađen po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima i ispunjava najviši stepen pouzdanosti od 99,995%. Dve najveće svetske IT kompanije IBM i Oracle, sada svoju opremu i podatke čuvaju u Državnom data centru u Kragujevcu. Upravljanje i čuvanje podataka u Državnom centru u Kragujevcu je projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži