Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Predavanje profesorke Кaroline Da Ros Montes D’Oka (Caroline Da Ros Montes D’Oca) iz oblasti medicinske hemije
 
 

Predavanje profesorke Кaroline Da Ros Montes D’Oka (Caroline Da Ros Montes D’Oca) iz oblasti medicinske hemije

Uvažena profesorka iz Brazila dr Кarolina Da Ros Montes D’Oka (Caroline Da Ros Montes D’Oca), održaće predavanje: MULTIКOMPONENTNE REAКCIJE I SINTEZA NOVIH MOLEКULSКIH HIBRIDA: TEHNOLOŠКA I BIOLOŠКA PRIMENA.

Predavanje profesorke Кaroline Da Ros Montes D’Oka (Caroline Da Ros Montes D’Oca) iz oblasti medicinske hemije održaće se u Svečanoj sali Univerziteta u Кragujevcu 11. oktobra 2024. godine sa početkom u 14,00 sati.

Tokom proteklih nekoliko godina profesorka Da Ros Montes D’Oka (Da Ros Montes D’Oca) je na čelu grupe za organsku sintezu Odseka za hemiju, Federalnog univerziteta Parana u Brazilu. Fokus njenog istraživanja je razvoj biološko-aktivnih heterocikala primenom multikomponentnih reakcija, a koji nalaze primenu u tretmanu različitih patofizioloških stanja. Dodatni značaj istraživanja leži u primeni viših masnih kiselina kao strukturnih fragmenata pomenutih heterocikala koje povećavaju njihovu biološku dostupnost.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži