Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Vebinar - Obrazovanje u digitalno doba
 
 

Vebinar - Obrazovanje u digitalno doba

Vebinar: COVID REstart - Obrazovanje u digitalno doba Da li će nakon pandemije obrazovni sistem biti isti? Šta je učenje na daljinu donelo nastavnicima, a šta učenicima? Koji su efekti i kako dalje raditi? O ovim i drugim važnim temama u vezi sa obrazovanjem razgovaramo na novom vebinaru u okviru serijala „COVID Restart“ koji će biti održan u sredu, 10. juna od 18 sati.

Covid-19 doneo je niz izazova za obrazovni sistem i hitra adaptacija bila je neophodna. Iskustvo drugog polugodišta, kada je nastava održavana onlajn ili u nekom obliku učenja na daljinu, donela nam je uvid u nove mogućnosti za obrazovanje na svim nivoima. Kako su novim okolnostima pristupili nastavnici, a kako učenici i šta možemo da zaključimo i iskoristimo kao dobre ideje za naredni period? Šta je samostalno učenje i istraživanje donelo učenicima? Kako su se snašli učenici sa nejednakim pristupom internetu ili bez odgovarajućeg okruženja potrebnog za učenje? Školski raspust počinje, ali o nekim pitanjima razmišljamo i pre septembra.

Tokom vebinara ćemo pokušati da povedemo diskusiju o lekcijama koje smo svi zajedno naučili, kao i o budućnosti obrazovnog sistema uopšte.

Na vebinaru učestvuju:

 Katarina Aleksić, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja  i vaspitanja

 dr Marijan Mišić, direktor Gimnazije “Svetozar Marković”, Niš

 Stefanija Lukić, start – up “Just smart”/ Shtreber.com

 Video poruka: Božidar Nikolić, Asocijacija pedagoških asistenata, Kragujevac

Moderator: Dragan Ilić, novinar i psiholog

Ciklus vebinara u serijalu „COVID Restart“ pokrenula je i realizuje EU info mreža u Srbiji , sa ciljem da otvorimo razgovor o važnim promenama koje je izazvala pandemija, uvidimo koje su pouke i analiziramo na koji način možemo unaprediti rad i svakodnevne aktivnosti svih nas u budućnosti. Link za prijavu na vebinar Obrazovanje u digitalno doba: https://euinfo.civicatalyst.org/obrazovanje.