Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Investicije Kragujevac ulaže 7 mil EUR u kapitalne projekte u 2016. godini
 
 

Kragujevac ulaže 7 mil EUR u kapitalne projekte u 2016. godini

Naredne godine, u Kragujevcu će biti realizovano nekoliko kapitalnih investicija za koja će sredstva biti obezbeđena iz dugoročnog kredita u vrednosti od oko 7 mil EUR, koji će pod povoljnim uslovima biti odobren na period od deset godina.

 

Ova sredstva biće uložena u putnu infrastrukturu, novu modernu autobusku stanicu i obnavljanje voznog parka gradske "Čistoće" - rekao je Predrag Džajević, član Gradskog veća zadužen za investicije gostujući u emisiji "Komunalni servis" Radio-televizije Kragujevac, prenosi zvanični sajt Grada. - U planu je završetak radova u ulici Dušana Đorđevića, Dragojla Dudića, Petrovačka magistrala i most, servisne saobraćajnice u krugu Servis 2, Viška ulica, Partizanskih kurira, Radovana Mićovića, Save Kovačevića i drugo.

Najveći problem nam predstavlja to što smo uvideli da ogroman broj ulica nema građevinske dozvole. Mi smo dali nalog Preduzeću za izgradnju grada da pod hitno reši imovinske probleme, moramo tu ići i na eksproprijaciju i proglašenje javnog interesa. Imamo najavu da će sledeća godina biti godina kapitalnih ulaganja, a jedno od tih ulaganja biće upravo u infrastrukturu, u uličnu mrežu, međutim da bismo dobili kredite i da bismo mogli da radimo te ulice, mi moramo da imamo kompletnu projektnu dokumentaciju, koja podrazumeva projekat sa građevinskom dozvolom i sa rešenim imovinskim odnosima - objašnjava Džajević.

Paralelno sa ulaganjem u putnu infrastrukturu, neophodne su i investicije u školske objekte. Neki od projekata u ovoj oblasti su već završeni. Fiskulturna sala u OŠ "Mirko Jovanović" koja 5 godina nije bila u funkciji, adaptirana je i predata na upotrebu, a vrednost ove investicije je oko 12,5 miliona dinara. U toku su i radovi u OŠ "Svetozar Marković" koja već deset godina nema fiskulturnu salu. Učenici ove škole bi trebalo da dobiju novu fiskulturnu salu na mestu nekadašnje sale, a u planu je i izgradnja šest novih učionica čija je planirana vrednost između 20-25 miliona dinara. U planu su i investicije u školi "Đura Jakšić" u kojoj će biti renoviran krov koji trenutno prokišnjava, OŠ "19. oktobar" dobiće grejanje na gas, u Prvoj tehničkoj školi biće zamenjeni mokri čvorovi, ali kompletna stolarija udruženim sredstvima grada i resornog ministarstva. Zamena stolarije biće obavljena i u TUŠ "Toza Dragović" dok će u Politehničkoj školi biti renoviran krov.

Prema Džajevićevim rečima, u narednoj godini u planu je izgradnja moderne autobuske stanice kakvu grad veličine Kragujevca zaslužuje, a okvirna sredstva koja se planiraju za tu namenu iznose oko 5 mil EUR. Deo dugoročnog kredita biće utrošen za nabavku kamiona i kontejnera za JKP "Čistoća" čime bi kompletan vozni park ovog preduzeća bio obnovljen.

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');