Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Smotra "Fića" u Kragujevcu
 
 

Smotra "Fića" u Kragujevcu

"Fića fest" je tradicionalna manifestacija koja se održava u Kragujevcu i koja tokom dva dana trajanja okuplja zaljubljenike u vozilo "nacionalne klase" iz svih bivših republika.

Automobil koji je u bivšoj Jugoslaviji imao neverovatnu popularnost prvi put se našao u proizvodnji 18. oktobra 1955. Istog datuma trideset godina kasnije prestalo se sa proizvodnjom "Fića" modela. Na manifestaciji "Fića fest" koja je tokom vikenda održana u Kragujevcu, obeležen je jubilej od 60 godina od početka proizvodnje ovog malenog automobila. "Zastava 750" bila je blizu da dostigne magičnu brojku od milion proizvedenih primeraka ali je 30 godina na montažnoj traci bilo dovoljno za "samo" 923 487 primeraka. Mnogi od tih modela se i danas mogu naći na ulicama.

Zaljubljenici u ovo vozilo su se okupili u Kragujevcu, rodnom mestu "Fiće", kako bi sa kolegama iz Hrvatske, Slovenije i ostalih zemalja razmenili svoja iskustva i utiske. Pokrenuta je i ideja da "Fića" dobije svoj spomenik u Kragujevcu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži