Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Koja je razlika između zastava za spoljašnju i unutrašnju upotrebu?
 
 

Koja je razlika između zastava za spoljašnju i unutrašnju upotrebu?

Šta je prvo na šta pomislite kada se pomene zastava? Verovatno je to sama država i zastava kao državno obeležje. Međutim, prodaja zastava funkcioniše i van zastave same države, jer postoje i druge vrste, kao i njihove namene. Razlika je velika kada govorimo o onima za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu.


Sami uslovi vani i unutra nisu isti, pa se tako ne mogu koristiti isti materijali, ista štampa i druge stvari u procesu proizvodnje zastave. Bilo da želite da ih kupite za lične ili korporativne potrebe, kao poklon nekome, jer prodaja zastava i te kako dobro „radi“ kao odličan gift shop važno je da znate razlike među zastavama za spoljašnju i unutrašnju upotrebu.

Zastave za spoljašnju dekoraciju

U najvećem broju slučajeva zastave za spoljašnju upotrebu se koriste kako bi se postavile na jarbole ili na tačno određena mesta na nekim institucijama. Već sama činjenica da se nalaze napolju, što znači izložene delovanju vetra, sunca, kiše, hladnoće, zahteva da se koriste određeni materijali prilikom njihovog tkanja, tj. tkanja materijala. Spoljašnje zastave se proizvode od dobro poznatog materijala, a to je poliester koji se mrežasto tke. Na taj način se dobija platno koje je optorno na toplotu i hladnoću, kao i na udare vetra. Ovo je posebno važno kada su u pitanju jarboli, jer su uglavnom visine od šest do dvanaest metara.

U okviru prodaje zastava uvek ćete pronaći te dve kategorije, za spoljašnju i unutrašnju primenu. Osim materijala, zastava za vanjsko postavljanje mora da bude urađena posebnom digitalnom štampom, koja dozvoljava isti izgled s obe strane, te mora da bude otporna i izdržljiva štampa, koja odoleva vremenskim uslovima. Najbolje je u ovim slučajevima pronaći proizvođača čija prodaja zastava podrazumeva i zastave sa zaštitom od UV zračenja , čime dobijate garanciju da dugo vremena ne bledi i ne menja fizički izgled. Zastave za spoljašnju dekoraciju mogu biti državne, gradske, opštinske, ali i reklamne , zastave organizacija, udruženja i tako dalje. Ono što ih uz sve ovo karakteriše jeste i da su većih dimenzija, upravo zbog potrebe da budu istaknute i vidljive.

Zastave za unutrašnju dekoraciju

U odnosu na prethodne, prodaja zastava za unutrašnju upotrebu funkcioniše nešto jednostavnije. Najpre je drugačiji materijal koji se koristi u njihovoj izradi. Najčešće je to krep saten, koji zastavama daje lep i svečan izgled, ali one mogu biti izrađene i od kaširane svile. Zastave za unutrašnju dekoraciju često imaju zalatn porub, rese, pa im to doprinosi lepoti izgleda. Prodaja zastava ovakvog tipa nudi veći izbor, jer su tu stone zastave, zastave za kabinetska postolja, koje se opet koriste za unutrašnjost doma, kancelarije, ustanove, organizacije i tako dalje.

Ovaj tip zastava se radi u različitim dimenzijama. Od veoma malih, kao što su to stone zastavice ili zastavice koje su predviđene za držanje, do većih, zastava za postolja koje se koriste najčešće u zvaničnim državnim institucijama, opštinama, gradskim upravama, ali i u drugim vrstama poslovnih zgrada i prostora. Mogu biti i korporativne, organizacijske, ali prodaja zastava ovog tipa često podrazumeva i pripremu nekih personalizovanih zastava zarad poklona ili nekog iznenađenja.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži