Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Maserati uvodi veštački zvuk motora
 
 

Maserati uvodi veštački zvuk motora

masratiKada imate Maserati, očekujete da ugođaj vožnje u njemu bude upotpunjen karakterističnim zvukom motora. Ali, šta ako je reč o dizel motoru? To pitanje su sebi postavili i čelnici ove kompanije kada su se suočili sa činjenicom da će se u neke od budućih modela ugrađivati dizel agregati. U kojoj meri je Maserati dizelaš i dalje Maserati? Hoće li ga ljudi koji su do sada činili ciljnu grupa kupaca i dalje želeti?

Maserati planira da 2014. počne da proizvodi svoj prvi krosover – model Kubang. To će ujedno biti i prvi automobil ove marke koji će pokretati dizel agregat, a pretpostavlja se da bi to mogao da bude 3.0 litarski V6 preuzet iz modela Jeep Grand Cherokee.

U italijanskoj kompaniji zabrinuti su kako će potencijalni vlasnici ovog automobila reagovati kad umesto poznatih "nota" začuju zvuk koji ne asocira na sportski automobil.

Zbog toga će Maserati pribeći jednostavnom rešenju. Naime, italijanski proizvođač namerava da vlasnicima dizel modela omogući da i dalje uživaju u zvuku sportskog motora tako što će ga reprodukovati preko audio sistema u automobilu.

Da li će to zadovoljiti buduće vlasnike Kubanga, ostaje da se vidi se kada se ovaj automobil pojavi na tržištu.

Izvor: B92

This content has been locked. You can no longer post any comment.