Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Tadić podržao „Šumarice"
 
 

Tadić podržao „Šumarice"

TADIC-1Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je juče, pre polaska u Njujork na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, inicijativu Pressa da se 21. oktobar, datum nemačkog zločina u Kragujevcu, obeležava kao Dan sećanja na žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu.  

Inicijativu našeg lista podržali su i članovi predsednikovog kabineta, a pre njih skoro svi ministri u Vladi Srbije, predsednici političkih partija, poslanici, ugledne javne ličnosti, sportisti i oko 16.000 građana, čime se ova akcija uspešno privodi kraju. Uredništvo Pressa će danas predati prikupljene potpise ministru za rad i socijalna pitanja Rasimu Ljajiću, u čijoj nadležnosti su ovakve inicijative.

Prve potpise na inicijativu našeg lista, sredinom jula kada je akcija zvanično počela, stavili su predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović i premijer Mirko Cvetković. Tom prilikom predsednica Skupštine, i sama Kragujevčanka, podsetila je na značaj ovog datuma: - U Kragujevcu su tada nastradali obični ljudi - sveštenici, učitelji, radnici, seljaci, đaci...

Jako je dobro da Šumarice postanu naša državna priča jer će to biti jasna poruka da se fašizam nikada ne može zaboraviti.Inicijativu Pressa podržao je i srpski premijer Mirko Cvetković, koji je istakao da 21. oktobar treba da se obeležava kao antiratna manifestacija koja upozorava na bezumlje fašizma, mržnje i nasilja.

Izvor: PressOnline

This content has been locked. You can no longer post any comment.