Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Fijatu će plata biti 666 evra
 
 

U Fijatu će plata biti 666 evra

fabrikaKada u "Fijat automobilima Srbija" počne proizvodnja 200.000 automobila godišnje, na tom poslu će biti angažovano 3.200 radnika s prosečnom platom od 666 evra. Ovo su predstavnici torinsko-srpske kompanije, pred praznike, obećali čelnicima sindikata ove firme, kaže Zoran Marković, potpredsednik Sindikata kompanije.

On je dodao da su dobili obećanje da će, kad počne proizvodnja u tom obimu, pored postojećih 1.100 zaposlenih, raditi još 2.100 trenutno nezaposlenih.

A ugovor o strateškom partnerstvu predviđa posao za ukupno 2.433 radnika. To će se desiti pred kraj 2014. godine, saznaju Novosti. "Puno je uloženo u rekonstrukciju fabrike, i ja sa stažom od 25 godna u Zastavi ne mogu da je prepoznam", kaže Zoran Marković.

On dodaje da je "čak i u nezavršenim pogonima, poput montaže (gde krov nije završen), radna temperatura oko 15 stepeni. Predlog je da se u fabrici radi u dve smene, kao u japanskim automobilskim firmama - Tojota i Suzuki".

Sindikalci su saopštili da je prema svim procenama (stručnih članova) sindikata novi automobil izuzetno dobar, jer su primenjene najsavremenije tehnologije, ali da će detalji do početka marta biti poslovna tajna, što oni poštuju.

Izvor: B92

This content has been locked. You can no longer post any comment.