Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Dažbine niže, ali auto duplo skuplji u Srbiji!
 
 

Dažbine niže, ali auto duplo skuplji u Srbiji!

Od početka godine trebalo bi da se uvede katalog AMSS, a špediteri tvrde da je to obmana građana, jer je najavljeno smanjenje dažbina zbog ukidanja carine, a s druge strane, sadrži nerealno visoke tržišne cene. Cena za "reno megan" po novom viša za 3.000 evra.

 

Zaposleni u 30 špedicija u Subotici počeće danas protest ispred subotičke Uprave carina, jer su nezadovoljni odlukom Carine Srbije da ukine procenu vrednosti vozila iz uvoza po katalozima zemlje iz koje potiču i uvođenja kataloga Automoto saveza Srbije, po kom su cene znatno više, pišu “Večernje novosti”.

Od 2000. godine za utvrđivanje cene uvezenih vozila koriste se “Eurotaksglasovi” katalozi, zvanični aktovi najveće evropske organizacije za katalošku procenu.

Od početka godine trebalo bi da se uvede katalog AMSS, a špediteri tvrde da je to obmana građana, jer je najavljeno smanjenje dažbina zbog ukidanja carine, a s druge strane, sadrži nerealno visoke tržišne cene. Takođe, navode da je po njemu razlika u ceni između uvezenih polovnih i onih koji su ranije uvezeni sada i do 10.000 evra.

- Primera radi, troškove za “reno megan”, kupac fizičko lice po starim katalozima bi platilo 4.000 evra, a po novim čak sedam – objašnjava Dragan Todosijević, koji sa svojim kolegama špediterima dnevno ocarini i do 150 vozila.

Špediteri tvrde da odluka o uvođenju novih kataloga nije ni zakonski, ni podzakonski akt, već instrukcija koja nije u skladu sa odlukama Skupštine Srbije.

Izvor: Večernje novosti

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži