Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Vebinar: Digitalna cucla
 
 

Vebinar: Digitalna cucla

Obaveštavamo vas da će u sredu, 5. avgusta od 17 sati, biti održan prvi vebinar u serijalu „Digitalni imunitet – od digitalne cucle do digitalnog buntovnika” koji organizuje EU info mreža u saradnji sa Ministartsvom kulture i informisanja Republike Srbije i EU projektom Podrška medijskim reformama.

Ovim serijalom želimo da zajedno promišljamo kako sazrevaju mladi u digitalnom okruženju, da proširimo znanja i veštine medijske pismenosti roditelja kako bi mogli aktivno da učestvuju u digitalnom životu mlade populacije. Teme vebinara zasnovane su na Priručniku za medijsku pismenost za preduniverzitetsko obrazovanje namenjenom nastavnicima i stručnim saradnicima, koji priprema Ministarstvo kulture i informisanja sa EU projektom Podrška medijskim reformama.

Novi serijal vebinara prilagođen je porodicama prema starosnoj dobi dece i mladih – počev od onih najmlađih, pa do srednjoškolaca i predstavlja priliku da zajedno jačaju svoj digitalni imunitet.

VEBINAR: Digitalna cucla

Vreme: Sreda, 5. avgust od 17h

Opis: Deca su od najranijeg detinjstva u kontaktu sa tehnologijama, i ne znaju kako izgleda život bez interneta. Razni uređaji, a pre svih mobilni telefon postao je „produžena ruka“ dece i roditelja u čuvanju i odrastanju. Roditelji čiji mališani uporedo sa upoznavanjem realnog sveta, upoznaju i onaj digitalni, često su rastrzani između osećaja olakšanja usled osvojenog slobodnog vremena do griže savesti. Mnogo je pitanja koja se nameću kada je reč o najmlađem uzrastu dece i korišćenju tehnologija. Iako su stavovi roditelja često podeljeni i izričiti, većina, ipak, poseže za “digitalnom cuclom”.

Vebinar “Digitalna cucla” otvara serijal vebinara o digitalnom sazrevanju dece i mladih i namenjen je roditeljima, starateljima i vaspitačima dece uzrasta od 2 do 4 godine. Teme o kojima ćemo govoriti: *Koje je pravo vreme da damo detetu mobilne telefone i tablete? *Koji su načini da zaštitimo decu od agresivnog i neprimerenog sadržaja?

*Najmlađi i vreme pred ekranom;

*Šerenting – šta je to, i kako da svojim ponašanjem na internetu ne ugrozimo privatnost svoje dece?

Učestvuju: *Maja Zarić, Ministarstvo kulture i informisanja, rukovodilac u Sektoru za informisanje i medije

*Ana Mirković, Institut za digitalne komunikacije

*Miša Stojiljković, novinar

*Moderator: Dragan Ilić, novinar i psiholog

Digitalne tehnologije menjaju svet u kojem živimo, a epidemija Kovid-19 virusa ubrzala je naš put kroz digitalno doba. Olakšano učenje i obrazovanje, pristup medijskim sadržajima i informacijama, istraživački i kreativni rad, kao i druženje, samo su neke od prednosti koje je digitalno doba donelo mladima. Ipak, tu je sve vreme prisutna i ona “druga” strana interneta I brojni izazovi sa kojima se susrećemo svi.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži